Dessa jävla kanelbullar!

I morgon, 4 oktober, är det kanelbullens dag. 
Kanelbullar är gott. Färska. Med mycket smör och kanel. Det tycker jag verkligen. Senast jag åt en var för6-7 år sen men varje "kanelbullens dag" tänker jag "hmmm, blir det en kanelbulle idag?". Och jag bestämmer mig inte förrän den dagen. Så i morgon får vi se hur det blir.
Så jag vill inte verka "fanatisk" och förbjuda denna dag och förhindra trevliga eftermiddagsfikor på arbetsplatserna MEN...

VAD har Kanelbullar med träning att göra? Här ett exempel från Friskis & Svettis i Eskilstuna.
Ingen tränar bättre av kanelbullar. Och att "träna bort" kost på det viset och därmed minska i vikt fungerar väldigt dåligt enligt moderna studier. Men Friskis & Svettis känns lååååångt efter, de delade ut "vuxenvälling" när jag var där senast och vem tränar bättre på sånt? Socker och gluten...
Och nu kommer ni kanske tycka att jag är elak men jag skriver det ändå: Jag har aldrig sett så många överviktiga instruktörer som just på Friskis & Svettis... Så kanske bör de fundera lite mer över kostvalen och valet av det man äter som "energi för att orka träna".

bild lånad

Och sen nästa grej:
Genom Cancerfonden kan man skicka bullogram... Precis som det låter, skicka en piffig rosa bulle till "någon man tycker om". 

Socker göder cancerceller. Cancercellerna lever av socker. Det vet man. Det jobbas alldeles för lite med specialkost till cancerpatienter trots att kunskapen finns. 
Inom Djurcancer-fonden ligger man lååångt före inom kosten! Där ser man till att djur som får cancer inte fortsätter få massor av socker/kolhydrater som göder cancern. 
Att skicka runt bullar i "cancerns namn" är osmakligt. Det borde funnits massor av annat vettigt istället.
 
Eller vad tycker ni? Kanske ska Systembolaget införa att man kan skicka "sprito-gram", små spritflaskor till "någon man tycker om" också kan del av vinsten gå till Anonyma Alkoholister? Eller tobaksbolagen. Man skickar "ciggaretto-gram" på tre ciggaretter i fin förpackning till "någon man tycker om" för att den bara ska röka lite... För röka lite är ju bättre än ett helt paket. Och del av vinsten går till bekämpning av lungcancer. Eller nåt...
Osmakligt är som sagt ordet!

bild lånad från www.bullogram.nu

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln