Kantarellsoppa

Efter kantarellplockningen var de rensning som gällde!

Nyinköpta svampknivar och ett gäng tidningar, sen var det bara att sätta igång.
 

Gårdagens middag blev sedan en kantarellsoppa som av 6-åringen fick omdömet:
"Det här var inte gott, jag vill hellre äta på restaurang"...
När den önskan inte infriades var alternativ två "jag äter hellre ett ägg", så hennes middag blev ägg (har ofta färdigkokta ägg i kylen) och ostchips.

Men JAG tycker detta är en otroligt god soppa och fantastisk höstmat!

Trattkantarell-soppa
Recept 3 personer

1 1/2 liter trattkantareller
1 gul lök
3-4 msk smör
8 dl vatten
1 ½ - 2 buljongtärning (svamp eller grönsak, jag använder René Voltaire eller Biofood)
1 msk basilika
2 msk timjan
2,5 dl vispgrädde
Salt, peppar
Lite svamp för garnering


Fräs lök och svamp i rejält med smör. Krydda. Häll i en hög kastrull/gryta. Häll på vatten och buljong och låt koka ca 10 minuter. Mixa soppan slät, häll på vispgrädden och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Soppan toppades med färskost gräslök och några smörstekta kantareller. Ostchips som tillbehör.

Etiketter: soppa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln