Lite krämpor får man stå ut med...?

Har ni hört det?

Har ni tänkt det?

Att man får stå ut med en del utan att klaga. Huvudvärk. Ledvärk. Man går till sjukvården och får piller. Piller som symtombehandlar och inte orsaksbehandlar. För orsaken bryr man sig ofta inte om. Och en annan sak man ofta inte bryr sig om inom sjukvården är att allt hänger ihop. ALLT hänger ihop...

Jag är jätteglad för alla kompetenta läkare och fantastiska mediciner som finns, det är inte det, men ganska ofta faller folk emellan och bollas runt och äter tabletter- helt i onödan.

I TV-programmet ”Sveriges bästa äldreboende” konstaterar man bland annat att de största hälsofarorna för de äldre är felmedicinering och undernäring. Ja ni läste rätt. Felmedicinering (man får en piller-cocktail som är helt fel mixad) och undernäring. I Sverige år -2013. Med all den kompetens och kunskap vi besitter. Hur är det möjligt?

 Jag har haft ont i vänster ben och ”sittmusklerna” (muskler och muskler, men det har i alla fall gjort ont att sitta ner på en stol) i flera veckor nu. Sa det till barnmorskan och fick först svaret ”ja man kan få ont både här och där när man är gravid”. Och jag köper det. För jag väger mer, och lite stelhet efter en promenad osv är inget jag tycker är konstigt. Men att inte kunna böja ena benet? Och när går det över?

Tog upp det på besöket efter också och då fick jag en lapp med namnet på en Kiropraktor. Har aldrig provat en sådan men tänkte, ”vad har jag att förlora?”. Ringde henne och beskrev symtomen och svaret var ”kom hit så hjälper jag dig”. Inte ”vi ska se vad det är”, ”vi får titta på det”, utan bara ”jag   hjälper dig”.

Och idag var jag där. Hon konstaterade också det sjuka med vården. Att många gravida kvinnor med ”krämpor” får slaskdiagnos ”foglossning” och man gör ingenting särskilt åt det. Att man inte inom sjukvården ser kroppens helhet. Att man låter folk lida i onödan när det finns helt riskfria behandlingar.

Hela mitt bäcken var snett. Och det vreds tillbaka rätt och nu har jag inte ont i mitt ben längre. Och det gör inte lika ont att sitta på en stol. Efter EN halvtimmes behandling! Dessutom fixade hon min nacke, som också var ond, men mindre ond än benet så jag hade inte fäst någon vikt vid det.

Jag fick höra av kiropraktorn om gravida kvinnor som kom i rullstol med svåra smärtor, och som kunde gå igen utan problem efter tre behandlingar. Och man blir så trött… Det är så onödigt!

Det blir kanske 1-3 besök till. Går som friskvård på jobbet. Och det är precis vad det är, FRISK VÅRD!

Etiketter: diverse graviditet

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln