Kräftkväll LCHF

Igår åt jag årets första kräftor, förutom havskräftorna på Västkusten i somras, och skaldjur blir ju aldrig fel!
Även om det var ett tag sedan jag åt kräftor utan snaps så funkade ju det också. Till detta drack jag Bilabong bubbel  och de andra provade ett nytt vin från Systembolaget, Ricossa Gavi, ett torrt, vitt vin från det kända vindistriktet Gavi, tillverkat uteslutande av druvan Cortese. Ett gott torrt vitt vin som funkar jättebra till fisk och skaldjur. Får dricka det sen i december till någon räkkväll.

Vi åt även räkor, röror och Västerbottenpaj. Jag fixade pajen, blev nog 4 dl ost denna gång, är det något man inte ska spara på i Västerbottenpaj så är det ju just osten...
Gjorde mitt vanliga paj-skal för jag tycker att det blir helt okej.

Har ni något annat gott tips på pajbotten så dela gärna!
Jag har blivit lite konservativ och använder i stort sett bara detta recept för att det är enkelt och funkar bra, och för att jag har hört att många andra tycker att det kan vara svårt att få till något bra utan mjöl.

Jag hade även bakat lite kesobröd som jag tog med och vi rostade detta och det blev både skaldjursmacka och ostmacka för min del. 

Jessica hade fixat en god efterrätt också, en chokladpannacotta från Åse, 56kilo.se. Med rivet apelsinskal på toppen- supergott, apelsin och choklad är verkligen en smakkombination jag gillar.
Och idag mår jag ju hur bra som helst! 
Ha en härlig söndag!

Etiketter: vin skaldjur

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln