Ekologiskt kött och en god gryta

Det inhandlades inte bara ost i helgen utan även kött. Köttfärs, fläskkött och lite stark chorizo från Husa gård. Tycker inte att det var så jättedyrt och framförallt vet man vart det kommer ifrån, man blir så less på allt matfusk!

Av fläskköttet och korven gjorde jag en enkel variant av Kreolsk gryta. Den finns i många olika varianter och en bra LCHF-variant är med blomkålsris till. Eller bara grovrivna morötter. Gott!

Kreolsk gryta
Recept 4-5 personer

5 hg Fläskfile eller annat fläskkött (jag hade flintastek)
3-4 starka korvar, ölkorvar, eller chorizo
2 röda paprikor
3 msk syltlök
1 dl svarta oliver
12 tsk salt
1 vitlöksklyfta
2 tsk fiberhusk
5 dl Vispgrädde
2 msk Findus örtkryddor provencale


Putsa fläskfilén och skär den i tjocka skivor. Skär korven i bitar.
Strimla paprikan. Sila av syltlök och oliver. 
Fräs snabbt korven i en stekgryta och ta upp den.
Bryn därefter fläskfilén. Peppra, salta och krydda med. Pressa ner vitlök och strö över fiberhusken

Lägg tillbaka korven och blanda ner paprikan, syltlöken, oliverna och grädden. Låt koka ihop 10 minuter. Krydda med provencale-kryddorna och smaka av med salt och peppar.
 

Etiketter: fläskkött korv

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln