På ekologisk resa i Stockholm

I helgen har vi åkt runt lite kring Stockholm och handlat i Gårdsbutiker. 
Blev bland annat ost från Löfsta gårdsmejeri utanför Vallentuna. Har inte hunnit provsmaka alla sorter än men har testat Halloumin, och det var den godaste halloumin jag smakat! Från Vallentuna, haha :)

Köpte även lite olika mögelostar så idag blev det frö-kex bak för att ha till alla ostarna. Receptet har ni nedan-skär i lämplig storlek efter ca en halvtimme i ugnen. Lagom till en stor plåt.

Fröknäckebröd 
1/2 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
1,5 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 msk husk
2,5 dl vatten
1 krm salt
+ ev lite flingsalt att strö över innan gräddning


Blanda ihop - får stå 10 min.och svälla
Bred ut på bakplåtspapper med en slickepott.
Gräddai ca 150 grader i ca 60-80 minuter. (Dela gärna i fyrkanter med en kniv efter ca 30 minuter i ugnen när det fortfarande är mjukt)

Det blev även en del kött-inköp. Mer om det senare.

Etiketter: ost bröd

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln