På ekologisk resa i Stockholm

I helgen har vi åkt runt lite kring Stockholm och handlat i Gårdsbutiker. 
Blev bland annat ost från Löfsta gårdsmejeri utanför Vallentuna. Har inte hunnit provsmaka alla sorter än men har testat Halloumin, och det var den godaste halloumin jag smakat! Från Vallentuna, haha :)

Köpte även lite olika mögelostar så idag blev det frö-kex bak för att ha till alla ostarna. Receptet har ni nedan-skär i lämplig storlek efter ca en halvtimme i ugnen. Lagom till en stor plåt.

Fröknäckebröd 
1/2 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
1,5 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 msk husk
2,5 dl vatten
1 krm salt
+ ev lite flingsalt att strö över innan gräddning


Blanda ihop - får stå 10 min.och svälla
Bred ut på bakplåtspapper med en slickepott.
Gräddai ca 150 grader i ca 60-80 minuter. (Dela gärna i fyrkanter med en kniv efter ca 30 minuter i ugnen när det fortfarande är mjukt)

Det blev även en del kött-inköp. Mer om det senare.

Etiketter: ost bröd

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln