4 år med LCHF-kost!

Nu i dagarna är det 4 år sedan jag började äta LCHF-kost. Ni vet, "efter-semestern-nu-får-det-vara-nog"...
Inte för första gången. Men första gången att testa något nytt, mat med "massa fett". 
Jag hade inte vägt mig på bra länge men tvingade mig upp på vågen innan jag startade. Den stod på 92,8 kg. 92,8! De siffrorna känns absurda idag. Och kändes absurda då. Hur hade det gått till?

Jag åt som de flesta. Ganska mycket hemlagat.
Snabbmat mest i perioder men sällan pizza och hamburgare (och aldrig pommes frites och läsk!). Extremt sällan fikabröd. Allt mjukt bröd (nästan) var utbytt mot hårt för att "det är äckligare då äter man mindre..." 
Tror man kan säga att mina laster var pasta och smågodis. Och pastan födde ju hela tiden suget efter godis. Fast jag visste det ju inte, hade ju alltid känt så. Slutade med godis i perioder. Sen började jag igen. Men "bara-på-lördagar..." Eller om det var onsdagar eller söndagar. Så småningom blev det i alla fall gärna någonting nästan varje dag. 
Och jag går upp i vikt hur lätt som helst! Behöver bara titta på en godis så går jag upp! Så om vi drabbas av svält i Sverige kommer jag kunna lägga på mig snabbt, bra att veta... ;)

Mitt mål var att gå ner 15 kg. Allt annars kändes orealistiskt. 10 månader senare hade jag gått ner 20 kg. Med bara ett fåtal jogging-turer i bagaget. Träningen påbörjades först kring ca -18 kg och hjälpte troligen till för de sista kilona. Och JAG sprang milen på under en timme!

Nu är jag gravid och väger fortfarande 20 kg mindre än jag gjorde DÅ...
Jag är piggare och har aldrig huvudvärk längre, något som jag "normalt" hade 2-3 gånger i månaden förut.
Och jag blir inte sötsugen! Så länge jag håller mig till strikt LCHF-kost. Inte EN pasta har jag ätit sedan DÅ. För det var min favorit, och favoriterna ska man akta sig för. 

-2008 och -2011. Den från -2008 är en "smal-bild..." Finns andra bilder jag inte ens vill visa :)

Med min förmåga att fettlagra hade jag nog gått upp 15-20 kg vid det här laget om jag varit gravid och ätit som förut...
OM jag ens blivit gravid. Övervikt minskar chanserna!

Nu mår jag bra och bebisen verkar må bra också. Naturlig kost ger naturlig hälsa precis som onaturlig kost ger onaturlig o-hälsa. Eller som det stod på skyltarna på Eskilstuna Zoo som jag var på i helgen: 

"OBS- mata inte djuren! Om de får fel kost kan de bli sjuka"

-2013, gravid ca vecka 18

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln