Vilken debatt!

Ätandes på ett gäng bigaråer läser jag med förundran "LCHF-debatten" som satt igång de senaste dagarna och som började med Johanna Eknes inlägg HÄR och som sedan skrevs om vidare hos Kostdoktorn HÄR.

Vad är det som händer och varför??!?!
Jag har ganska svårt att förstå att detta rör upp så mycket känslor men har ju förvånats över det förut, bland annat när jag skrev detta inlägg i en liknande debatt och inte "fick" kalla någon för "ätstörd" och vissa kände sig personligt påhoppade, se HÄR.
Som att det vore så kontroversiellt...? Så ser jag inte det.
Jag lägger ingen värdering eller något fördömande i ordet ätstörning och tror inte på att sopa problem under mattan.
Ätstörda personer finns inom alla typer av dieter. Och det finns även människor med olika diagnoser, typ Asperber, som snöar in totalt - kan vara på båtar eller på LCHF-kost. Och det finns de som är övertygade om att de har rätt och vägrar lyssna på någon annan. Och det finns otrevliga typer. Och jättetrevliga.

Jag har sagt det förut, "LCHF-are" är ingen homogen grupp utan människor med helt olika värderingar, utbildningar, bakgrunder, erfarenhet som råkar äta en liknande kost...

Idag äter jag som sagt bigaråer. Och har ätit säkert 2 msk kaviar. Äter jag inte LCHF då? För att kaviar är helt fel och bigaråerna rätt tveksamma också?
Jag orkar inte ens fundera på det utan är mest fascinerad över allt ståhej- det finns individuella skillnader och olika behov. Men alla dessa känslor och ilska? Jag förstår inte, och jag brukar tycka att debatter och argumentation är roligt, men detta, näää...

Något som jag däremot är riktigt sur på är att jag TVÅ gånger idag fått resa mig på bussen för gamlingar med kryckor som kommit på. Folk bara sitter där. Unga och friska och rör inte ett finger när det kommer på en människa på bussen som knappt kan gå! Det är FÖRJÄVLIGT och skärpning måste till!!!

Vad tycker ni om den här kost-debatten, finns det något att argumentera om egentligen...?

PS. Något som stör mig också är att Livsmedelsverket inte svarat på mitt mejl! Så svår var väl inte frågan?! Jag ger mig inte...

Etiketter: diverse kost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln