Godaste LCHF-frallorna jag testat!

Dessa frallor från Åse är bland det godaste mjuka frallorna jag testat. För ofta blir ju LCHF-bröd "inte 100". Det finns en anledning till att bröd bakas med vetemjöl om man säger så...
Det blir äggigt, för mycket smak av mjölet (mandelmjöl eller kokosmjöl) eller något annat "fel". Kan se bra ut på bild men det känns inte helt rätt ändå.
Och det kommer nog aldrig kännas helt "rätt". Eftersom det ÄR mjöl och glutenfritt. Men det är ju också det som gör brödet hälsosamt. Ett stabilt blodsocker och inga uppsvullna magar!

Detta är i alla fall de bästa frallorna jag testat. Dessa är dock "openslade" och utan vallmofrön, fanns inte hemma.  Den bästa LCHF- limpan enligt mig hittar ni recept på här.


Recept frukostfrallor (från 56kilo.se)
5 frallor (tycker jag blev lagom storlek)

1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche eller liknande
3 msk vatten eller mjölk
3 msk smält smör eller kokosfett


Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och ha gärna på tex frön eller solroskärnor. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
 

Etiketter: bröd

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln