Lewis vikt-resa!

Min katt Lewis, som också är född med ett hjärtfel, har gått upp, upp, upp i vikt... 
Hade ju tidigare två katter varav den ena (den första katten) var jättesmal, och därav hade de alltid obegränsad tillgång till torrfoder. 
Sen har jag och Lewis husse haft lite "delad vårdnad" om katterna och plötsligt började vi båda "slarva" med torrfodret, dvs köpte billigare varianter på ICA. Fortfarande obegränsat. Här stack Lewis vikt snabbt iväg...
Efter att den andra katten, Jerry, tvingades avlivas i mars :( pga leukemi, så blev det lättare att reglera mängden mat för Lewis.
Jag köpte in Carnia Lynx, ett foder med mycket protein i (den billiga maten i mataffären för katter innehåller för lite protein och för mycket kolhydrater) och jag reglerade mängden mat första månaden. Men han kändes ändå inte hungrig.
Sen har Lewis bott lite mer hos husse där det varit mer "fritt" och trots detta väger han nu in sig på 7 kg och har alltså tappat ca 10 % av sin kroppsvikt på 2 1/2 månad!
Bra jobbat Lewis! Utan att han har någon kunskap om kalorier och fetma men får mat han blir mätt av och som inte påverkar hans insulin/blodsocker (ja, katter får också diabetes...).

Nu kanske ni är många som tycker att 7 kg på en katt låter ofantligt mycket, men till Lewis försvar är han en stooooor bengal! :) Vi får se om han kan gå ner till match-vikten, 6,5 kg, fortsätting följer...

Från soffpotatisk till cat-walk :)
Etiketter: katter

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Annika » Min nya diet...:  ”Tack för svar! Körde LCHF i 6 månader och gick bara ner 4 kilo (för några år sed..”

  • Helena » Deppigt!:  ”Alltså,en del karlar..de kan man leva utan! Vilket du också kommer göra,väldigt ..”

  • Anita B » Corona, bunkring och egoism:  ”Jag bunkrar ingenting. Tvärtom har jag under en tid ätit upp från frysen som sna..”

  • Gunilla » Corona, bunkring och egoism:  ”Vi har fått avboka en resa till Cran Canaria pga akut sjukdom. Nu känns det änd..”

  • Kajsa » Grön smoothie:  ”Googla på Food pharmacy och kebnekaisesmoothie. Den brukar vi göra. Har även haf..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln