God variant på Kreolsk gryta

Det finns lite olika varianter på detta recept, här är en av mina favoriter. 

Gör gärna mycket mat och frys in när du ändå håller på, för det blir gott i matlådor också och har nästan mer smak dag två.

 

Mustig fläskfilégryta

Recept 4 personer

 

600 g fläskfilé

2-3 ölkorvar

2 scharlottenlökar, finhackade

2 msk syltlök

4 dl vispgrädde

1 dl vatten

2 tsk malen rosépeppar

Färsk eller torkad timjan

Salt/peppar

 

Skiva fläskfilén, hacka lök och skär korven i bitar. Stek tillsammans så det får färg och krydda köttet med salt/peppar.

Lägg över i en gryta/stor kastrull. Häll på grädde och vatten och låt koka upp. Krydda med färsk timjan och rosépeppar och smaka av om du vill ha mer salt och peppar. Låt koka ca 10-15 minuter och tillsätt syltlöken sista minuten. 

Servera med blomkålsris (riven blomkål som kokas i saltat vatten 1-2 minuter), blomkålsmos eller en god sallad.

 

Etiketter: fläskkött

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln