Grillning, äntligen!

Vissa av er har säkert börjat mycket tidigare men igår var det grillpremiär för mig. Härligt!

Förut hade jag ett underbart landställe, och där grillades det ständigt, men när man bor i lägenhet och inte har landställe försvåras det med grillningen. Man får hoppas på att bli hembjuden till vänner med hus, eller, som igår, till någon med grill på gården.

 

Jag gillar att göra foliepaket med olika saker när jag grillar. Då gör man också allt samtidigt och ingen behöver stå inne i köket (kvinnan?) och fixa med tillbehör och tajming, medan någon annan (mannen?) står framför grillen...

 

Igår blev det ett paket med fetaost. Bara lägg en fetaost i folie. Häll på en god olivolja och krydda med t ex färska örter eller paprikapulver. Låt ligga på grillen ca 20 minuter.

Nästa paket innehöll paprika. Skurna i bitar och kryddade med salt och timjan. Och lite olja på. Ca 20 minuter för dem också.

Sen blev det förkokta majskolvar och kyckling-innerfilé. Jag gillar verkligen kyckling-innerfilén. Det är bra att grilla i små bitar, och tinar fort om man använder fryst kyckling. 

 

Supergott och en riktigt härlig försommarkväll! 

HÄR hittar ni fler grilltips, vilka är era favoriter vid grillen?

Etiketter: grillat

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln