Bär i trubbel...

På senaste tiden har jag ätit mer hallon än någonsin. Det är ju så himla gott! Helst färska som man plockat såklart, men det finns lite goda frysta också som är goda.

Hallon innehåller b la en hel del C-vitamin, folsyra, järn, kalcium och kalium. Och hallon innehåller få kolhydrater.

 

Det har dock på senaste tid varit larm i media om Hepatit A i frysta bär vilket fick Livsmedelsverket att gå ut med ett larm om att koka alla bär. Kändes lite sådär... 

Kom dock på att jag ju faktiskt har en Twinrix-vaccination som jag tagit i samband med någon resa, så jag har skydd mot Hepatit A. Och fortsatte mumsa hallon. Även om tanken på att vissa av dem kanske, eventuellt vattnats med avfallsfatten (vilket orsakat Hepatit A-viruset) känns sådär...

 

Äter ni hallon?

Etiketter: diverse kost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln