Bär i trubbel...

På senaste tiden har jag ätit mer hallon än någonsin. Det är ju så himla gott! Helst färska som man plockat såklart, men det finns lite goda frysta också som är goda.

Hallon innehåller b la en hel del C-vitamin, folsyra, järn, kalcium och kalium. Och hallon innehåller få kolhydrater.

 

Det har dock på senaste tid varit larm i media om Hepatit A i frysta bär vilket fick Livsmedelsverket att gå ut med ett larm om att koka alla bär. Kändes lite sådär... 

Kom dock på att jag ju faktiskt har en Twinrix-vaccination som jag tagit i samband med någon resa, så jag har skydd mot Hepatit A. Och fortsatte mumsa hallon. Även om tanken på att vissa av dem kanske, eventuellt vattnats med avfallsfatten (vilket orsakat Hepatit A-viruset) känns sådär...

 

Äter ni hallon?

Etiketter: diverse kost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

  • Cavewoman » Middag :  ”Ja nu ser jag att proteinet saknas, spännande håll oss gärna uppdaterade om de..”

  • Cavewoman » Middag :  ”ALP ser precis ut som Paleo, eller vad är det för skillnad? Åt Paleo ett tag, fö..”

  • Eva » Frukost ALP way:  ”Oj, det ser mycket ut, orkar du äta upp allt? Hur ser lunch och middag ut? Likna..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln