Matrapportering från Barcelona

Det bästa på resan:

Vi bodde rakt mittemot Barcelonas Boqueria, den fantastiska saluhallen!

Och min favoritfisk när jag är i Spanien, Dorada. Har googlat den och fått fram "Guldbraxen" och vet inte/har inte sett ifall det ens är något som vi äter i Sverige. Någon som vet?

En dag avnjöts den på marknaden, och en kväll tillagades den hemma.

 

Och förutom fisk, skaldjur och chark i alla mängder så var ju alla grönsaker och frukter i fantastiska färger!

Det blev ett par nektariner och ett gäng jordgubbar. Och jordgubbarna var jättegoda- härligt!

Nu väntar jag bara på de svenska...

 

Säsongen för jordgubbar är så kort, och även om jag kan uppleva viss magsvullnad om jag ätit för många så är det ju säsongsbetonat en väldigt (för!) kort period. Så det unnar jag mig. Och när svenska plommonen kommer blir det plommon...

 

Förutom Boquerian så hade vi också lite intressanta restaurangbesök. Mer info kommer...:)

Etiketter: resor

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva Hazard » Låt det inte hända!:  ”Tyvärr är det redan försent . Vi kommer nu få uppleva ett samhälle i klass med h..”

  • Katerina » Statistik och fakta :  ”Så bra skrivet! Tack! Precis vad jag tycker om läget i landet och i världen - in..”

  • Eva » Statistik och fakta :  ”Jag har hittat din blogg och tycker om att läsa den, den är ett litet ljus i tun..”

  • Nisse Hult » Statistik och fakta :  ”Klockrent igen om den galenskap som pågår i landet ”

  • Catarina » Statistik och fakta :  ”Jag håller med dig helt och hållet. Denna galenskap måste få ett slut!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln