Matrapportering från Barcelona

Det bästa på resan:

Vi bodde rakt mittemot Barcelonas Boqueria, den fantastiska saluhallen!

Och min favoritfisk när jag är i Spanien, Dorada. Har googlat den och fått fram "Guldbraxen" och vet inte/har inte sett ifall det ens är något som vi äter i Sverige. Någon som vet?

En dag avnjöts den på marknaden, och en kväll tillagades den hemma.

 

Och förutom fisk, skaldjur och chark i alla mängder så var ju alla grönsaker och frukter i fantastiska färger!

Det blev ett par nektariner och ett gäng jordgubbar. Och jordgubbarna var jättegoda- härligt!

Nu väntar jag bara på de svenska...

 

Säsongen för jordgubbar är så kort, och även om jag kan uppleva viss magsvullnad om jag ätit för många så är det ju säsongsbetonat en väldigt (för!) kort period. Så det unnar jag mig. Och när svenska plommonen kommer blir det plommon...

 

Förutom Boquerian så hade vi också lite intressanta restaurangbesök. Mer info kommer...:)

Etiketter: resor

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln