Matrapportering från Barcelona

Det bästa på resan:

Vi bodde rakt mittemot Barcelonas Boqueria, den fantastiska saluhallen!

Och min favoritfisk när jag är i Spanien, Dorada. Har googlat den och fått fram "Guldbraxen" och vet inte/har inte sett ifall det ens är något som vi äter i Sverige. Någon som vet?

En dag avnjöts den på marknaden, och en kväll tillagades den hemma.

 

Och förutom fisk, skaldjur och chark i alla mängder så var ju alla grönsaker och frukter i fantastiska färger!

Det blev ett par nektariner och ett gäng jordgubbar. Och jordgubbarna var jättegoda- härligt!

Nu väntar jag bara på de svenska...

 

Säsongen för jordgubbar är så kort, och även om jag kan uppleva viss magsvullnad om jag ätit för många så är det ju säsongsbetonat en väldigt (för!) kort period. Så det unnar jag mig. Och när svenska plommonen kommer blir det plommon...

 

Förutom Boquerian så hade vi också lite intressanta restaurangbesök. Mer info kommer...:)

Etiketter: resor

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena » Övertygelse!:  ”Jag har inte vaccinerat mig eftersom jag misstänker att det är stor risk för mig..”

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln