Matrapportering från Barcelona

Det bästa på resan:

Vi bodde rakt mittemot Barcelonas Boqueria, den fantastiska saluhallen!

Och min favoritfisk när jag är i Spanien, Dorada. Har googlat den och fått fram "Guldbraxen" och vet inte/har inte sett ifall det ens är något som vi äter i Sverige. Någon som vet?

En dag avnjöts den på marknaden, och en kväll tillagades den hemma.

 

Och förutom fisk, skaldjur och chark i alla mängder så var ju alla grönsaker och frukter i fantastiska färger!

Det blev ett par nektariner och ett gäng jordgubbar. Och jordgubbarna var jättegoda- härligt!

Nu väntar jag bara på de svenska...

 

Säsongen för jordgubbar är så kort, och även om jag kan uppleva viss magsvullnad om jag ätit för många så är det ju säsongsbetonat en väldigt (för!) kort period. Så det unnar jag mig. Och när svenska plommonen kommer blir det plommon...

 

Förutom Boquerian så hade vi också lite intressanta restaurangbesök. Mer info kommer...:)

Etiketter: resor

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln