Utbildar mig inom sockerberoende!

Kommande helg ska jag ägna åt en utbildning kring sockerberoende med Bitten Jonsson och lära mig mer, för att kunna hjälpa mina kunder ännu bättre inom detta område!:

 

Lär dig förstå skillnaden mellan olika former av beroenden! Denna kurs hålls av Bitten Jonsson, sjuksköterska med unik specialistkompetens inom beroendemedicin. I kursen får du som kostrådgivare en djupdykning inom hjärnans biokemi och funktion. Du lär dig hur ett sockerberoende skapas och upprätthålls och hur du som kostrådgivare bäst bemöter och hjälper en sockerberoende till bästa möjliga hälsa. Betoningen i kursen ligger på socker och andra källor i vår mat som triggar ett sug, men många delar
kan översättas till annan typ av beroende. Du lär dig att upptäcka ett sockerberoende, att medvetandegöra detta hos din kund samt att anpassa kostupplägget vid sockerberoende.

 

Jag minns att jag läste om Bitten i en Amelia-tidning för säkert 10-15 år sen. Troligtvis med en påse smågodis bredvid mig. Och jag tänkte "Nej, nu får människan skärpa sig. Folk måste bita ihop och ta ett eget ansvar och sluta skylla ALLT på beroenden Säg bara NEJ till godiset då och visa att du har KARAKTÄR...". Jag minns också att det stod något om att inte "äta mjöl" och vet att jag tyckte det var skruvat... Vad hade mjöl med socker att göra?! 

Som tur var är jag inte sämre än att jag kan ändra uppfattning, även när jag är helt säker på min sak... ;) 

Efter 35 års sockerätande och 15 år (nästan) av rökning så kan jag säga att nikotinet aldrig var i närheten lika viktigt som sockret. Även om jag inte alls hade den insikten just då...

 

Ska bli jätteintressant och jag ser verkligen fram emot denna helg!

Etiketter: kostrådgivning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln