Matsnobb...?




För 4-5 år sedan tvekade jag inte att äta Dafgårds Lasagne, Felix Taco-paj, godisar i glada färger och pasta i stora lass. Och jag tyckte att det var gott. Men jag njöt inte av maten på samma sätt som jag gör nu. Det var ändå mer en känsla av att "stoppa i sig något".
Nu vill jag verkligen att det ska vara GOTT på riktigt... Och det blir det om man har bra råvaror. Färska grönsaker. Smör. Färsk fisk. Fint kött. Goda såser.
Därför har jag blivit rätt "svår" när jag går på restauranger... Tänker ofta "detta hade jag gjort bättre själv...". När man "vet" hur riktigt bra mat ska smaka blir man inte sugen på sunkiga bufféer med tveksamt innehåll eller såser gjorda på mjöl och mellangrädde... "Är du en sådan där matsnobb?" frågade en kompis. Och det är inte riktigt så jag tänker det men...
Förut köpte jag t ex ofta fryst lax. Ni vet de där i 4-pack. Men sen började jag köpa färsk lax oftare och oftare, och nu kan jag knappt med den frysta laxen längre...
Har ni provat detta laxrecept?
Annars, GÖR det! Helst med färsk lax... Det är supergott och alla brukar gilla det!
Lax med kräfttäcke
Recept 3 personer
500-600 g färsk laxfilé
1 burk kräftstjärtar
1/2 dl dill (jag köper fryst från Findus)
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
2 dl stark lagrad ost t ex Västerbotten eller prästost
Lägg laxen i en ugnssäker form och salta och peppra lite.
Blanda ihop kräftstjärtarna med dill, creme fraiche och riven ost. Smaka av med lite peppar och ev salt.
Sätt in i ugnen på 200 grader 20-35 minuter beroende på laxens tjocklek.
Till detta serverade jag en avokado & tomatsallad med olivolja smaksatt med citron och chili...
Kommentera gärna:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Magdalenas » Bästa ”pastan”: ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”
-
Pia » Kladdkakans dag! : ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”
-
kristina » Lewis & Snow: ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”
-
kristina » Halloumi-fries och bokklubb : ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”
-
kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !: ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”
Bloggarkiv
- ▼ 2019 (20)
- ► 2018 (73)
- ► 2017 (47)
- ► 2016 (30)
- ► 2015 (74)
-
►
2014 (149)
- ► december (11)
- ► november (7)
- ► oktober (11)
- ► september (5)
- ► augusti (6)
- ► juli (5)
- ► juni (15)
- ► maj (14)
- ► april (6)
- ► mars (26)
- ► februari (24)
- ► januari (19)
-
►
2013 (448)
- ► december (23)
- ► november (38)
- ► oktober (24)
- ► september (43)
- ► augusti (42)
- ► juli (35)
- ► juni (48)
- ► maj (43)
- ► april (45)
- ► mars (37)
- ► februari (33)
- ► januari (37)
-
►
2012 (393)
- ► december (30)
- ► november (29)
- ► oktober (33)
- ► september (32)
- ► augusti (28)
- ► juli (19)
- ► juni (37)
-
►
maj (38)
- Frukost på stan!
- Varför blir det aldrig lättare...???
- Visst kan vi...?
- Uppskattad vardags eller festrätt
- ► april (35)
- ► mars (38)
- ► februari (22)
- ► januari (52)
-
►
2011 (663)
- ► december (55)
- ► november (51)
- ► oktober (52)
- ► september (54)
- ► augusti (56)
- ► juli (46)
- ► juni (44)
- ► maj (57)
- ► april (62)
-
►
mars (68)
- Om jag bara får säja EN sak...
- Dagens delikatess
- TACK för era presentationer!
- Shoppat loss i ostbutiken...
- God morgon!
- ► februari (55)
- ► januari (63)
- ► 2010 (142)
Länkar
Etikettmoln
skinka godis tänder matlåda kiropraktor förskola lchf 5:2 lekland vitkål sexuella trakasserier föreläsningar instagram nyår grädde bloggtips pizza kolesterol före & efterbilder paj jul socker korv choklad vin barnmat fläskkött ost artiklar resor funderingar bröd barn produkter kyckling kostrådgivning köttfärs restaurang frukost diverse kost diverse träning snabbt tillbehör fisk grönsaker ägg graviditet nötkött graviditet lchf efterrätt vikt hälsoeffekter lchf katter veckokalender skaldjur fett grillat pannkaka pasta soppa kostrådgivarna veckans middag glass livsmedelsverket restaurang barnvagn thai lchf middag graviditet, vikt allergier kokböcker fettskola torsk fest hus chili hälsa metoo påsk
Familjen pratade om helgens mat i onsdags kväll och diskuterade om vi skulle hämta hem färdig mat eftersom vi ska ägna helgen åt renovering. Men nä..alla frynte på näsan och jag köpte hem snabblagad laxfilé, skinkfärs och karrékotletter. Dessutom färska grönsaker i form av squash, blomkål, broccoli och champinjoner. Sköter sig själv i ugnen medan vi målar. Lika snabbt som att vänta på pizzaleveransen. Nä, ska jag äta restaurangmat får det bli där jag vet att kocken älskar sitt jobb och vet att hans kärlek avspeglas i det som ligger på tallriken. Annars gör jag det bättre själv. (Fast vinet jag dricker till får gärna någon annan ha tillverkat)
Lycka till på kursen med Bitten! (Dags för en aw snart?)
Tack!
Ja, en AW snart på en härlig utesrvering!!!
19 april 2013 09:43:22