Matsnobb...?

För 4-5 år sedan tvekade jag inte att äta Dafgårds Lasagne, Felix Taco-paj, godisar i glada färger och pasta i stora lass. Och jag tyckte att det var gott. Men jag njöt inte av maten på samma sätt som jag gör nu. Det var ändå mer en känsla av att "stoppa i sig något". 

Nu vill jag verkligen att det ska vara GOTT på riktigt... Och det blir det om man har bra råvaror. Färska grönsaker. Smör. Färsk fisk. Fint kött. Goda såser.

Därför har jag blivit rätt "svår" när jag går på restauranger... Tänker ofta "detta hade jag gjort bättre själv...". När man "vet" hur riktigt bra mat ska smaka blir man inte sugen på sunkiga bufféer med tveksamt innehåll eller såser gjorda på mjöl och mellangrädde... "Är du en sådan där matsnobb?" frågade en kompis. Och det är inte riktigt så jag tänker det men...

Förut köpte jag t ex ofta fryst lax. Ni vet de där i 4-pack. Men sen började jag köpa färsk lax oftare och oftare, och nu kan jag knappt med den frysta laxen längre...

 

Har ni provat detta laxrecept?

Annars, GÖR det! Helst med färsk lax... Det är supergott och alla brukar gilla det!

 

Lax med kräfttäcke
Recept 3 personer

 

500-600 g färsk laxfilé
1 burk kräftstjärtar
1/2 dl dill (jag köper fryst från Findus)
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
2 dl stark lagrad ost t ex Västerbotten eller prästost

 

Lägg laxen i en ugnssäker form och salta och peppra lite.
Blanda ihop kräftstjärtarna med dill, creme fraiche och riven ost. Smaka av med lite peppar och ev salt.
Sätt in i ugnen på 200 grader 20-35 minuter beroende på laxens tjocklek.

 

Till detta serverade jag en avokado & tomatsallad med olivolja smaksatt med citron och chili...

Etiketter: fisk diverse kost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln