Frukost på stan

Idag provade vi frukost på ett nytt ställe på stan.

Hotell Stureplan.

Mycket mysigt och gemytligt. Hotellfrukostar är ofta trevliga men det kan kännas lite trångt och stökigt på för stora ställen men här var det trevligt och avkopplande.

Vid frukostbuffér gäller det att plocka det godaste, och ingen frukostbuffé utan brie-ost! :)

 

Något som jag faktiskt börjat undvika i hotellfrukostar är äggröran. Den är sällan god. Min egen görs ju på ägg och grädde och steks i smör. Äggröra i storskalig produktion görs ofta på äggröra-pulver eller liknande som blandas med vatten.

Denna blandning serveras ofta på t ex stora hotellkedjor och innehåller:
Ägg, grädde, mjölk, kycklingfett, maltodextrin, stärkelse, jodsalt, kryddor, citronsyra.

 

Inget som jag tycker smakar gott eller känns lockande...

Jag föredrar mer rena och äkta produkter än skumma ägg-blandningar, även om det i en sådan här frukost blir mer kolhydrater än jag äter hemma, i form av t ex 1/2 glas grapefruktjuice (ååh så gott det är!!!) och lite mer yoghurt än vanligt. 

 

Rökt lax är ju något som också är supergott och som "ska finnas" i en bra frukostbuffé enligt mig!

Etiketter: restaurang frukost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln