Frukost på stan

Idag provade vi frukost på ett nytt ställe på stan.

Hotell Stureplan.

Mycket mysigt och gemytligt. Hotellfrukostar är ofta trevliga men det kan kännas lite trångt och stökigt på för stora ställen men här var det trevligt och avkopplande.

Vid frukostbuffér gäller det att plocka det godaste, och ingen frukostbuffé utan brie-ost! :)

 

Något som jag faktiskt börjat undvika i hotellfrukostar är äggröran. Den är sällan god. Min egen görs ju på ägg och grädde och steks i smör. Äggröra i storskalig produktion görs ofta på äggröra-pulver eller liknande som blandas med vatten.

Denna blandning serveras ofta på t ex stora hotellkedjor och innehåller:
Ägg, grädde, mjölk, kycklingfett, maltodextrin, stärkelse, jodsalt, kryddor, citronsyra.

 

Inget som jag tycker smakar gott eller känns lockande...

Jag föredrar mer rena och äkta produkter än skumma ägg-blandningar, även om det i en sådan här frukost blir mer kolhydrater än jag äter hemma, i form av t ex 1/2 glas grapefruktjuice (ååh så gott det är!!!) och lite mer yoghurt än vanligt. 

 

Rökt lax är ju något som också är supergott och som "ska finnas" i en bra frukostbuffé enligt mig!

Etiketter: restaurang frukost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln