Den perfekta omeletten...

Igår såg jag på TV hur en kock försökte åstadkomma "den perfekta omeletten". Så då började jag fundera på vad jag tycker är den perfekta omeletten, och jag måste säga att jag är överens med Paul, kocken.

Den perfekta omeletten steks i smör på LÅG värme. Den ska inte ha massa färg och den ska vara "krämig utan att vara rinnig"...

 

Grundrecept Omelette

1 person

 

2 ägg

3 msk vispgrädde

salt/vit/svartpeppar

 

Sen gäller det... Stekning i 2 msk smör på låg värme. Man ser till att peta lite runt kanterna så smeten på rinner ner. Rätt snabbt kan man stänga av plattan helt.

 

Idag toppades omeletten med smörstekt sparris, lite smulad fetaost, ochstekt bacon i bitar.

 

Etiketter: ägg snabbt

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln