Den perfekta omeletten...

Igår såg jag på TV hur en kock försökte åstadkomma "den perfekta omeletten". Så då började jag fundera på vad jag tycker är den perfekta omeletten, och jag måste säga att jag är överens med Paul, kocken.

Den perfekta omeletten steks i smör på LÅG värme. Den ska inte ha massa färg och den ska vara "krämig utan att vara rinnig"...

 

Grundrecept Omelette

1 person

 

2 ägg

3 msk vispgrädde

salt/vit/svartpeppar

 

Sen gäller det... Stekning i 2 msk smör på låg värme. Man ser till att peta lite runt kanterna så smeten på rinner ner. Rätt snabbt kan man stänga av plattan helt.

 

Idag toppades omeletten med smörstekt sparris, lite smulad fetaost, ochstekt bacon i bitar.

 

Etiketter: ägg snabbt

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln