Den perfekta omeletten...

Igår såg jag på TV hur en kock försökte åstadkomma "den perfekta omeletten". Så då började jag fundera på vad jag tycker är den perfekta omeletten, och jag måste säga att jag är överens med Paul, kocken.

Den perfekta omeletten steks i smör på LÅG värme. Den ska inte ha massa färg och den ska vara "krämig utan att vara rinnig"...

 

Grundrecept Omelette

1 person

 

2 ägg

3 msk vispgrädde

salt/vit/svartpeppar

 

Sen gäller det... Stekning i 2 msk smör på låg värme. Man ser till att peta lite runt kanterna så smeten på rinner ner. Rätt snabbt kan man stänga av plattan helt.

 

Idag toppades omeletten med smörstekt sparris, lite smulad fetaost, ochstekt bacon i bitar.

 

Etiketter: ägg snabbt

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Effie » RÖR på dig och bli smal ?:  ”Jag deltog i en viktstudie i höstas. Skulle bära en viktväst (den vägde några ki..”

  • Kristina » RÖR på dig och bli smal ?:  ”Där satte du huvudet på spiken. ”

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln