Sorg, ätande och lite glädje...

Igår var jag och en vän på ett förededrag om sorg och sorgbearbetning. För en sak vet vi. Ingen går fri. Förr eller senare drabbar sorgen alla.

Dödsfall, separationer, flyttar, förluster (av hälsa, pengar, kärlek, skönhet)... Sorg över det som blev eller det som inte blev.

En fråga som föreläsaren ställde var "Hur många har någon gång när ni känt er lite ledsna ätit en Marabou chokladkaka i förhoppningen att det ska kännas lite annorlunda?"

I stort sett alla räckte upp handen! 

Jag minns själv en olycklig kärlek i ungdomen. Jag var TVUNGEN att äta en chokladkaka om dagen, minns inte hur länge. Men jag gick till olika butiker för att inte personalen i kassan skulle undra...

Också säger vissa att socker inte är beroendeframkallande...

Tillfälliga lättnader i våra sorger är vad vi desperat söker efter. Kan vara en del i en överlevnadsstrategi. Och har man etablerat nya bra vanor är det här själva utmaningen kommer. När man kanske bara vill "skita i allt" och ta en macka eller två. Eller choklad. Eller godis. Eller Ben & Jerry-glass.

Jag tror att en viktig kunskap är att det inte alltid kommer att vara enkelt. Ibland kommer det vara skitsvårt. Och då måste man kämpa extra mycket...

 

Det blev inte bara sorg igår. Jag och min vän gick på en invigning av en ny butik med Heart of Lovikka-kläder. Och jag handlade inget! :) 

Det fanns mycket snygga saker från nya kollektionen men jag valde ändå att inte köpa något just igår.

Ändå trevligt med härlig stämning och enbart kvinnor som sa till varandra "du ser jättebra ut i den där..." Sånt behöver vi mer av ibland!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln