Något HÅRT!

Ibland bara MÅSTE man ju ha något hårt att tugga på och som lågkolhydrat-kostare så går ju hårt bröd, chips, ostbågar och annat "crunchigt" bort...

Men jag kan känna att jag saknar den hårda strukturen, mer än smaken. Och DÅ gör man ett fröknäckebröd!


Finns flera olika recept, detta fick jag av min trevliga kund Agneta, ändrade lite, och blev supernöjd för det blev gott och mycket "crunchigt" :)

 

Fröknäckebröd 


1/2 dl mandelmjöl

2 msk pofiber
1,5 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 msk husk
2,5 dl vatten
1 tsk salt

 

Blanda ihop - får stå 10 min.och svälla

Kavla ut tunt mellan två bakplåtspapper ( det blir till 2 plåtar)
Grädda plåtarna samtidigt i 160 grader i ca 60 minuter. (Dela gärna i fyrkanter med en kniv efter ca 30 minuter i ugnen när det fortfarande är mjukt)

Fröknäcke med olika pålägg
Etiketter: bröd

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln