Gott och MÄTTANDE...

När jag håller föreläsning eller pratar LCHF-kost med de som inte äter det så pratar jag ofta om mättnad. Att jag äter mat som håller mig mätt och därför kan jag låta bli att överäta.

Tillbaka brukar jag få tomma blickar eller undrande ögon, "vad pratar människan om?". För KALORIERNA är ju det viktiga. Eller att man rörpåsig... Mätt? 

 

Det kan kännas för enkelt. Men det är helt naturligt. Man äter när man är hungrig och slutar när man är mätt. Dock sätts hela mekanismen ur spel när vi äter sånt som sätter hunger/mättnadssignaler ur spel, som t ex socker och snabba kolhydrater. Och olika tillsatser. Då glömmer kroppen bort och vet inte hur den ska hantera det hela. Och vi hamnar i en cirkus av sug och hunger som ständigt pågår och måste gödas/stillas. Och suget stillas bara med socker/snabba kolhydrater. 

 

Här är en mättande äggrätt. Riktigt bra "bantar-mat". För att det är mycket näringsämnen och för att man håller sig mätt länge!

 

Äggsmör

Recept 1 person

 

2 kokta ägg

1 1/2 msk smör/bregott

1 tsk havssalt

1 msk gräslök

 

Låt smöret stå framme en stund. Blanda det med gräslök och salt och tillsätt kokta hackade ägg. Smaka av med ev mer havssalt.

Etiketter: ägg

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln