Jättegod aubergine-gratäng!

Aubergine är ju en jättegod grönsak tycker jag! Som jag ändå ofta "glömmer bort". Men sen kommer jag ihåg den ibland och lagar något, och alltid blir det ju gott!

En enkel variant är att bara skära i skivor och steka i smör och krydda med salt, peppar och timjan. Passar bra till kött eller fisk.

En annan variant är ju Moussaka, testa ett supergott recept HÄR:

 

Igår provade jag för första gången en enkel och god gratäng!

Receptet räcker till 3 hungriga personer, jag åt lövbiff och persiljesmör till- Gott var det!

 

Auberginegratäng

Recept 3-4 personer

 

1 1/2 aubergine

1 stor vitlöksklyfta riven

2 dl vispgrädde

2 dl riven lagrad ost

Salt/peppar

 

Skölj auberginen och skiva den i centimetertjocka skivor. Lägg i en form. Krydda med salt och vitpeppar.Pressa över vitlöken, häll på grädden och rör om. Toppa med riven ost.

Låt vara i ugnen på 200 grader ca 40 minuter. Om rätten får för mycket färg, täck med en plåt/folie på slutet.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Enorma kontraster!:  ”Fint och hoppfullt reflekterat och skrivet. ”

  • Helena » Ett ögonblick...:  ”Glömde..promenerar numera på annat håll! Inget vatten i närheten,men fin skog! H..”

  • Helena » Ett ögonblick...:  ”Promenaden runt sjön är så skön,den får mig att längta tillbaka dit..Gymmet har ..”

  • Helena » Lunch och Karma:  ”Förvånar mig inte att du skriver hur han betett sig tidigare i sitt liv. Jag har..”

  • Pia » Frukostreflektioner :  ”Tack för dina inlägg om Paolo. Tack vare dig så fick jag äntligen rätt i vad jag..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln