Jättegod aubergine-gratäng!

Aubergine är ju en jättegod grönsak tycker jag! Som jag ändå ofta "glömmer bort". Men sen kommer jag ihåg den ibland och lagar något, och alltid blir det ju gott!

En enkel variant är att bara skära i skivor och steka i smör och krydda med salt, peppar och timjan. Passar bra till kött eller fisk.

En annan variant är ju Moussaka, testa ett supergott recept HÄR:

 

Igår provade jag för första gången en enkel och god gratäng!

Receptet räcker till 3 hungriga personer, jag åt lövbiff och persiljesmör till- Gott var det!

 

Auberginegratäng

Recept 3-4 personer

 

1 1/2 aubergine

1 stor vitlöksklyfta riven

2 dl vispgrädde

2 dl riven lagrad ost

Salt/peppar

 

Skölj auberginen och skiva den i centimetertjocka skivor. Lägg i en form. Krydda med salt och vitpeppar.Pressa över vitlöken, häll på grädden och rör om. Toppa med riven ost.

Låt vara i ugnen på 200 grader ca 40 minuter. Om rätten får för mycket färg, täck med en plåt/folie på slutet.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln