LCHF Foccacia

Här är ett recept på LCHF Focaccia som jag fick från en kompis. Jag ändrade lite, minskade b la mängden mandelmjöl eftersom jag tycker det ger "för mycket mandelsmak" ganska lätt.

 

Detta bröd serveras varmt och är gott till t ex en soppa.

 

LCHF Foccacia
½ finhackad rödlök
50 g smör
4 ägg l
200 g färskost
1 ½ dl riven parmesanost
1 ½ dl mandelmjöl
3 msk kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk salt

 

Dekorera med flingsalt och ev rosmarin

Fräs rödlöken i smöret. Vispa äggen fluffiga och tillsätt färskosten. Tillsätt parmesan och rödlök/smör. Vänd ner de torra ingredienserna. Låt smeten stå 5-10 minuter.
Smörj en limpform eller klä den i bakplåtspapper. Fördela smeten och strö på flingsalt och ev rosmarin om du gillar det. Låt stå i ugnen ca 30 minuter på ca 200 grader.

Etiketter: bröd

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln