LCHF Foccacia

Här är ett recept på LCHF Focaccia som jag fick från en kompis. Jag ändrade lite, minskade b la mängden mandelmjöl eftersom jag tycker det ger "för mycket mandelsmak" ganska lätt.

 

Detta bröd serveras varmt och är gott till t ex en soppa.

 

LCHF Foccacia
½ finhackad rödlök
50 g smör
4 ägg l
200 g färskost
1 ½ dl riven parmesanost
1 ½ dl mandelmjöl
3 msk kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk salt

 

Dekorera med flingsalt och ev rosmarin

Fräs rödlöken i smöret. Vispa äggen fluffiga och tillsätt färskosten. Tillsätt parmesan och rödlök/smör. Vänd ner de torra ingredienserna. Låt smeten stå 5-10 minuter.
Smörj en limpform eller klä den i bakplåtspapper. Fördela smeten och strö på flingsalt och ev rosmarin om du gillar det. Låt stå i ugnen ca 30 minuter på ca 200 grader.

Etiketter: bröd

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

  • Cavewoman » Middag :  ”Ja nu ser jag att proteinet saknas, spännande håll oss gärna uppdaterade om de..”

  • Cavewoman » Middag :  ”ALP ser precis ut som Paleo, eller vad är det för skillnad? Åt Paleo ett tag, fö..”

  • Eva » Frukost ALP way:  ”Oj, det ser mycket ut, orkar du äta upp allt? Hur ser lunch och middag ut? Likna..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln