LCHF Foccacia

Här är ett recept på LCHF Focaccia som jag fick från en kompis. Jag ändrade lite, minskade b la mängden mandelmjöl eftersom jag tycker det ger "för mycket mandelsmak" ganska lätt.

 

Detta bröd serveras varmt och är gott till t ex en soppa.

 

LCHF Foccacia
½ finhackad rödlök
50 g smör
4 ägg l
200 g färskost
1 ½ dl riven parmesanost
1 ½ dl mandelmjöl
3 msk kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk salt

 

Dekorera med flingsalt och ev rosmarin

Fräs rödlöken i smöret. Vispa äggen fluffiga och tillsätt färskosten. Tillsätt parmesan och rödlök/smör. Vänd ner de torra ingredienserna. Låt smeten stå 5-10 minuter.
Smörj en limpform eller klä den i bakplåtspapper. Fördela smeten och strö på flingsalt och ev rosmarin om du gillar det. Låt stå i ugnen ca 30 minuter på ca 200 grader.

Etiketter: bröd

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln