LCHF Foccacia

Här är ett recept på LCHF Focaccia som jag fick från en kompis. Jag ändrade lite, minskade b la mängden mandelmjöl eftersom jag tycker det ger "för mycket mandelsmak" ganska lätt.

 

Detta bröd serveras varmt och är gott till t ex en soppa.

 

LCHF Foccacia
½ finhackad rödlök
50 g smör
4 ägg l
200 g färskost
1 ½ dl riven parmesanost
1 ½ dl mandelmjöl
3 msk kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk salt

 

Dekorera med flingsalt och ev rosmarin

Fräs rödlöken i smöret. Vispa äggen fluffiga och tillsätt färskosten. Tillsätt parmesan och rödlök/smör. Vänd ner de torra ingredienserna. Låt smeten stå 5-10 minuter.
Smörj en limpform eller klä den i bakplåtspapper. Fördela smeten och strö på flingsalt och ev rosmarin om du gillar det. Låt stå i ugnen ca 30 minuter på ca 200 grader.

Etiketter: bröd

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln