LCHF Foccacia

Här är ett recept på LCHF Focaccia som jag fick från en kompis. Jag ändrade lite, minskade b la mängden mandelmjöl eftersom jag tycker det ger "för mycket mandelsmak" ganska lätt.

 

Detta bröd serveras varmt och är gott till t ex en soppa.

 

LCHF Foccacia
½ finhackad rödlök
50 g smör
4 ägg l
200 g färskost
1 ½ dl riven parmesanost
1 ½ dl mandelmjöl
3 msk kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk salt

 

Dekorera med flingsalt och ev rosmarin

Fräs rödlöken i smöret. Vispa äggen fluffiga och tillsätt färskosten. Tillsätt parmesan och rödlök/smör. Vänd ner de torra ingredienserna. Låt smeten stå 5-10 minuter.
Smörj en limpform eller klä den i bakplåtspapper. Fördela smeten och strö på flingsalt och ev rosmarin om du gillar det. Låt stå i ugnen ca 30 minuter på ca 200 grader.

Etiketter: bröd

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • ingrid » Nu är jag väldigt arg...:  ”Skuld och skam hindrar alltför många att våga träda fram när de utsätts för grov..”

  • Jenny » Dessa jävla kanelbullar!:  ”Så bra skrivet!!! Jag brukar köra med den jämförelsen om alkoholen... när någon ..”

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln