LCHF äppelpaj

Jag har alltid älskat äppelpaj. Eller alla möjliga pajer förresten. Gärna varma med kall glass eller vispgrädde.

Och såklart kan man göra LCHF-vänliga varianter, man får ta bort mjölet och sockret och ersätta med annat. Eller "varför är det nötter i pajen, så brukar det inte vara", som 6-åriga pajätaren uttryckte det... Men hon åt ändå två portioner.

LCHF Äppelpaj
Recept 4-5 personer

 

4 äpplen
2 msk kanel
50 g smör
Lättvispad grädde med 1 tsk ekologiskt vaniljpulver

2 dl hackade blandade nötter (hasselnötter, valnötter, osaltade cashewnötter)

 

Smörj en pajform, skala äpplena och skiva dem tunt och lägg i formen. Pudra över kanelen och rör om. Hyvla på några skivor smör med en osthyvel. Strö över nötterna. Låt vara i ugnen ca 30 minuter på 175 grader. Servera med lättvispad grädde. Smaksatt med vaniljpulver (OBS- ej vaniljsocker) så blir det en jättegod vaniljsåskänsla över den!

 

Etiketter: efterrätt

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln