LCHF äppelpaj

Jag har alltid älskat äppelpaj. Eller alla möjliga pajer förresten. Gärna varma med kall glass eller vispgrädde.

Och såklart kan man göra LCHF-vänliga varianter, man får ta bort mjölet och sockret och ersätta med annat. Eller "varför är det nötter i pajen, så brukar det inte vara", som 6-åriga pajätaren uttryckte det... Men hon åt ändå två portioner.

LCHF Äppelpaj
Recept 4-5 personer

 

4 äpplen
2 msk kanel
50 g smör
Lättvispad grädde med 1 tsk ekologiskt vaniljpulver

2 dl hackade blandade nötter (hasselnötter, valnötter, osaltade cashewnötter)

 

Smörj en pajform, skala äpplena och skiva dem tunt och lägg i formen. Pudra över kanelen och rör om. Hyvla på några skivor smör med en osthyvel. Strö över nötterna. Låt vara i ugnen ca 30 minuter på 175 grader. Servera med lättvispad grädde. Smaksatt med vaniljpulver (OBS- ej vaniljsocker) så blir det en jättegod vaniljsåskänsla över den!

 

Etiketter: efterrätt

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln