LCHF äppelpaj

Jag har alltid älskat äppelpaj. Eller alla möjliga pajer förresten. Gärna varma med kall glass eller vispgrädde.

Och såklart kan man göra LCHF-vänliga varianter, man får ta bort mjölet och sockret och ersätta med annat. Eller "varför är det nötter i pajen, så brukar det inte vara", som 6-åriga pajätaren uttryckte det... Men hon åt ändå två portioner.

LCHF Äppelpaj
Recept 4-5 personer

 

4 äpplen
2 msk kanel
50 g smör
Lättvispad grädde med 1 tsk ekologiskt vaniljpulver

2 dl hackade blandade nötter (hasselnötter, valnötter, osaltade cashewnötter)

 

Smörj en pajform, skala äpplena och skiva dem tunt och lägg i formen. Pudra över kanelen och rör om. Hyvla på några skivor smör med en osthyvel. Strö över nötterna. Låt vara i ugnen ca 30 minuter på 175 grader. Servera med lättvispad grädde. Smaksatt med vaniljpulver (OBS- ej vaniljsocker) så blir det en jättegod vaniljsåskänsla över den!

 

Etiketter: efterrätt

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln