LCHF äppelpaj

Jag har alltid älskat äppelpaj. Eller alla möjliga pajer förresten. Gärna varma med kall glass eller vispgrädde.

Och såklart kan man göra LCHF-vänliga varianter, man får ta bort mjölet och sockret och ersätta med annat. Eller "varför är det nötter i pajen, så brukar det inte vara", som 6-åriga pajätaren uttryckte det... Men hon åt ändå två portioner.

LCHF Äppelpaj
Recept 4-5 personer

 

4 äpplen
2 msk kanel
50 g smör
Lättvispad grädde med 1 tsk ekologiskt vaniljpulver

2 dl hackade blandade nötter (hasselnötter, valnötter, osaltade cashewnötter)

 

Smörj en pajform, skala äpplena och skiva dem tunt och lägg i formen. Pudra över kanelen och rör om. Hyvla på några skivor smör med en osthyvel. Strö över nötterna. Låt vara i ugnen ca 30 minuter på 175 grader. Servera med lättvispad grädde. Smaksatt med vaniljpulver (OBS- ej vaniljsocker) så blir det en jättegod vaniljsåskänsla över den!

 

Etiketter: efterrätt

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln