LCHF Köttfärs och vitkål

Köttfärs och vitkål i olika kombinationer är suveränt om du vill äta billig LCHF-kost. Och god.

 

Det här är lite som kålpudding, fast i panna/kastrull. Gott, enkelt och en bra matlåda!

 

Köttfärs och vitkålsröra

Recept 4-5 pers

500 g köttfärs
500 g vitkål
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk oxfond eller annan fond
1 msk soja
2 dl vispgrädde

2 msk creme fraiche

2 tsk dijonsenap 

Salt/peppar

 

Hacka löken, strimla vitkålen.  Stek vitkålen i en rymlig kastrull i rejält med smör på ganska låg värme tills den är mjuk. Fräs löken och pressad vitlök i en stekpanna, tillsätt köttfärsen och stek tills köttfärsen är genomstekt. Tillsätt fond och soja samt salta och peppra. Häll på grädden, creme fraiche och dijonsenap och låt den koka in under 10 minuter.

Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.

Servera gärna med lingon.

Etiketter: köttfärs

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln