LCHF Köttfärs och vitkål

Köttfärs och vitkål i olika kombinationer är suveränt om du vill äta billig LCHF-kost. Och god.

 

Det här är lite som kålpudding, fast i panna/kastrull. Gott, enkelt och en bra matlåda!

 

Köttfärs och vitkålsröra

Recept 4-5 pers

500 g köttfärs
500 g vitkål
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk oxfond eller annan fond
1 msk soja
2 dl vispgrädde

2 msk creme fraiche

2 tsk dijonsenap 

Salt/peppar

 

Hacka löken, strimla vitkålen.  Stek vitkålen i en rymlig kastrull i rejält med smör på ganska låg värme tills den är mjuk. Fräs löken och pressad vitlök i en stekpanna, tillsätt köttfärsen och stek tills köttfärsen är genomstekt. Tillsätt fond och soja samt salta och peppra. Häll på grädden, creme fraiche och dijonsenap och låt den koka in under 10 minuter.

Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.

Servera gärna med lingon.

Etiketter: köttfärs

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Irre » Håll ut för din rätt! :  ”Hej! Du har skrivit jättebra! . Nästa är väl att han ska ha rätt på om ledamöter..”

  • Gunilla » Övertygelse!:  ”Jag som har jobbat på covidavdelning, har inte vaccinerat mej. Tycker att detta..”

  • Lena » Håll ut för din rätt! :  ”Jättebra skrivet, på en alldeles lämplig nivå och med utmärkta argument. Tack fö..”

  • Eva Hazard » Håll ut för din rätt! :  ”Bra! Helt hemskt galet överallt nuförtiden ”

  • Catarina » Håll ut för din rätt! :  ”Så bra skrivet! Håller helt med dig. Detta håller på att gå helt överstyr.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln