Jättegod tryffelchoklad!

Här är tips på en jättegod LCHF-vänlig tryffelchoklad! Som prövades av ett stort gäng icke LCHF-are som också gillade den. För det har jag lärt mig. Att försöka ge folk som inte äter LCHF efterrätter utan socker/är sött är inget de uppskattar. 

 

Kakan är här gjord som en kaka men jag skulle rekommendera att man gör den i en fyrkantig form och skär i små fyrkanter och tar en liten, liten bit till kaffet/serverar till gäster.

 

Vi åt denna med vaniljglass till. Den är väldigt mäktig!

 

Tryffelkaka

Recept till ett gäng personer...

200 g 70-85% choklad

200 g smör

1 dl Stevia strö eller Sukrin

1 tsk vaniljpuler

4 ägg

 

2 msk kakao att pudra över

Grädde eller glass om den serveras som en tårta.

 

Vispa ägg, vaniljpulver och sockerersättning fluffigt. Smält smöret tillsammans med chokladen (låg värme!). Blanda ihop smetarna. Smörj en form eller klä den i smörpapper. Grädda på 200 grader 10-15 minuter och låt stå kallt.

Pudra silad kakao över kakan.

Servera.

 

 

Etiketter: efterrätt

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln