LCHF Wallenbergare

I helgen blev det en LCHF-Wallenbergare med blomkålspuré som tillbehör. Mycket gott, även om de var lite svårvända i pannan... Finns tydligen "Wallenbergar-formar" om man vill vara riktigt seriös...

 

Tillbehör: Lingon och ärtor.

 

Wallenbergare

Recept 3-4 personer

400 g kalvfärs 
4 st äggulor
3-4 dl vispgrädde
1.5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl Pofiber
Några msk skirat smör att hälla över biffarna...

 

Blanda färsen med kryddor och äggulor och rör sedan i grädden lite i taget. Blanda samman ordentligt så att det "tjocknar". Panera i Pofiber och stek på låg värme ca 4 minuter på varje sida. Häll smör i pannan och häll lite över biffarna.

 

Blomkålspuré

Recept 3-4 personer

 

En normalstor blomkål
1 ½ - 2 dl Vispgrädde
1-2 msk smör
2-3 msk philadelphiaost
Salt/vitpeppar

2 tsk Renée Voltaire Lantbuljong

 

Skär/bryt blomkålen i bitar och koka ca 7 minuter.
Häll av vattnet, slå på grädde och en matsked smör. Mosa blomkålen med en gaffel. Mixa därefter slätt med en stavmixer. Smaka av med salt, vitpeppar och gärna lantbuljongskrydda.  

Tillsätt sedan 2-3 msk philadelpiaost. Fungerar perfekt att binda ihop moset till en bra konsistens!

Etiketter: nötkött

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Godaste laxbowlen!:  ”ser mumsigt ut”

  • Annika » Min nya diet...:  ”Tack för svar! Körde LCHF i 6 månader och gick bara ner 4 kilo (för några år sed..”

  • Helena » Deppigt!:  ”Alltså,en del karlar..de kan man leva utan! Vilket du också kommer göra,väldigt ..”

  • Anita B » Corona, bunkring och egoism:  ”Jag bunkrar ingenting. Tvärtom har jag under en tid ätit upp från frysen som sna..”

  • Gunilla » Corona, bunkring och egoism:  ”Vi har fått avboka en resa till Cran Canaria pga akut sjukdom. Nu känns det änd..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln