LCHF Wallenbergare

I helgen blev det en LCHF-Wallenbergare med blomkålspuré som tillbehör. Mycket gott, även om de var lite svårvända i pannan... Finns tydligen "Wallenbergar-formar" om man vill vara riktigt seriös...

 

Tillbehör: Lingon och ärtor.

 

Wallenbergare

Recept 3-4 personer

400 g kalvfärs 
4 st äggulor
3-4 dl vispgrädde
1.5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl Pofiber
Några msk skirat smör att hälla över biffarna...

 

Blanda färsen med kryddor och äggulor och rör sedan i grädden lite i taget. Blanda samman ordentligt så att det "tjocknar". Panera i Pofiber och stek på låg värme ca 4 minuter på varje sida. Häll smör i pannan och häll lite över biffarna.

 

Blomkålspuré

Recept 3-4 personer

 

En normalstor blomkål
1 ½ - 2 dl Vispgrädde
1-2 msk smör
2-3 msk philadelphiaost
Salt/vitpeppar

2 tsk Renée Voltaire Lantbuljong

 

Skär/bryt blomkålen i bitar och koka ca 7 minuter.
Häll av vattnet, slå på grädde och en matsked smör. Mosa blomkålen med en gaffel. Mixa därefter slätt med en stavmixer. Smaka av med salt, vitpeppar och gärna lantbuljongskrydda.  

Tillsätt sedan 2-3 msk philadelpiaost. Fungerar perfekt att binda ihop moset till en bra konsistens!

Etiketter: nötkött

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln