LCHF Wallenbergare

I helgen blev det en LCHF-Wallenbergare med blomkålspuré som tillbehör. Mycket gott, även om de var lite svårvända i pannan... Finns tydligen "Wallenbergar-formar" om man vill vara riktigt seriös...

 

Tillbehör: Lingon och ärtor.

 

Wallenbergare

Recept 3-4 personer

400 g kalvfärs 
4 st äggulor
3-4 dl vispgrädde
1.5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl Pofiber
Några msk skirat smör att hälla över biffarna...

 

Blanda färsen med kryddor och äggulor och rör sedan i grädden lite i taget. Blanda samman ordentligt så att det "tjocknar". Panera i Pofiber och stek på låg värme ca 4 minuter på varje sida. Häll smör i pannan och häll lite över biffarna.

 

Blomkålspuré

Recept 3-4 personer

 

En normalstor blomkål
1 ½ - 2 dl Vispgrädde
1-2 msk smör
2-3 msk philadelphiaost
Salt/vitpeppar

2 tsk Renée Voltaire Lantbuljong

 

Skär/bryt blomkålen i bitar och koka ca 7 minuter.
Häll av vattnet, slå på grädde och en matsked smör. Mosa blomkålen med en gaffel. Mixa därefter slätt med en stavmixer. Smaka av med salt, vitpeppar och gärna lantbuljongskrydda.  

Tillsätt sedan 2-3 msk philadelpiaost. Fungerar perfekt att binda ihop moset till en bra konsistens!

Etiketter: nötkött

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln