Bra Lotta Edholm!

I helgen skrev Lotta Edholm, skolborgarråd i Stockholm, en läsvärd artikel på DN debatt om skolmaten och Livsmedelsverkets roll.

 

Läs gärna artikeln HÄR:

 

"Det är givetvis oerhört viktigt att våra elever får näringsriktig mat i skolan, dels för att orka med skolarbetet, dels för att lägga grunden för en hälsosam livsstil. Men minst lika viktigt är det att maten tilltalar eleverna – hur nyttig maten än är gör den ingen som helst skillnad om den inte hamnar i elevens mage.

I ljuset av detta kan man ifrågasätta Livsmedelverkets råd om att minimera det traditionella fettet till förmån för artificiella produkter utan riktigt fett – särskilt om det innebär att smöret försvinner från matsalen till förmån för lättmargarinet. God och naturlig mat, lagad från grunden med bra råvaror, är något som de allra flesta både uppskattar och önskar sig.."

 

Håller verkligen med! God och naturlig mat, hur svårt ska det behöva vara?

 

Och Lotta avslutar med:

"Dagens situation är ohållbar. Landsbygds­minister Eskil Erlandsson bör ge Livsmedelsverket i uppdrag att se över sina råd och riktlinjer. Utan en verklighetsanpassad verksamhet fyller inte myndigheten den viktiga funktion den har."

 

Livsmedelsverket har en viktig roll inom en rad olika områden. Men att ge direktiv om kostråd är tyvärr inte ett av dem - tror faktiskt att vi skulle klara oss bättre allihop utan att få ett enda råd från detta verk om vad vi ska äta... 

bild lånad från folkpartiet.se
Etiketter: artiklar

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Malmström » Livets lärdomar :  ”Jag förstår ditt tänk, började inte ta vaccin mot säsongsinfluensa förrän jag fy..”

  • Tea » Jag är trögfattad...?:  ”Bra skrivet! Litar på mitt immunförsvar. Hade rödahund 1980, tog därför aldrig v..”

  • Eva » Gör det bara!:  ”Träna med SVT funkade också :). Kanske inte log så mycket bara..........”

  • Lotta » Jag är trögfattad...?:  ”Jag är precis lika trögfattad som du en sjukdom som är så dödlig att jag måste ..”

  • Catarina Sörensen » Jag är trögfattad...?:  ”Tillägg till min förra kommentar: Du är verkligen INTE trögfattad! :-)”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln