R.I.P Jerry...

Världens mest speciella katt! 

Tre generationer från en ALC (Asian Leopard Cat), och det fick vi veta med besked vad det innebar...

 

Vi fick en katt som var totalt orädd för allt. Som hoppade upp på spisen, rev ner glas från borden och hoppade ner i glassplittret, balanserade på balkongräcken, rev ner blomkrukor på natten för att vi var så tråkiga när vi sov, klättrade på hustak på landet-låg på taket och försökte fiska ut fågelungar från fågelholken som satt under taket.

Han tvekade inte att hoppa upp på bordet och ta mat om det var kyckling eller fisk. Och han älskade långpromenader. Kom och "hämtade oss" när vi var på landet för att gå promenader. Och han gick som en hund, flera kilometer med oss. Han jagade räv, han klev in i hästhagar. Folk han inte gillade spände han blicken i och morrade åt, och om de inte höll sig borta kunde han bita dem... Han satte massor av hundar på plats och älskade att klättra i träd.

Några gånger blev man utvald och han låg i knäet. Men mest var han bara väldigt nära... Låg bredvid datorn, bredvid i soffan, på badrumsmattan i badrummet.

Och han pratade. Jamade i massor av olika nyanser och man kunde föra långa konversationer med honom. 

 

Han blev lite tröttare på slutet (sista veckorna). Fortfarande mer aktiv än de flesta katter men det saknades det där "go:et".

Nu har han somnat in, lugnt och stilla, han behövde inte lida-och Jerry finns för alltid i våra hjärtan!

21 februari (Jerry 12 feb 2004 - 21 feb 2013)
Etiketter: katter

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Helena » Trygghet!:  ”Gillar den också, min yngsta är konfirmerad där, Midnattsmässa under påsktid. Ha..”

  • Helena » 6 månader sedan otrohet:  ”Hej Veronica Har följt dig av och till under många år. Tack för all inspiration ..”

  • Johannes » Ett liv i kaos - bakom bilderna:  ”Vilket sjukt sätt.. Har du märkt dessa tendenser tidigare? Det är så otroligt em..”

  • Anonym » Ett liv i kaos - bakom bilderna:  ”Men hjälp! Stackars dig! Denna man är ju empatistörd eller gränsar till psykopat..”

  • Lena » 6 månader sedan otrohet:  ”Jag har inte varit med om något som är i närheten av det du gjort. Men jag tror ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln