R.I.P Jerry...

Världens mest speciella katt! 

Tre generationer från en ALC (Asian Leopard Cat), och det fick vi veta med besked vad det innebar...

 

Vi fick en katt som var totalt orädd för allt. Som hoppade upp på spisen, rev ner glas från borden och hoppade ner i glassplittret, balanserade på balkongräcken, rev ner blomkrukor på natten för att vi var så tråkiga när vi sov, klättrade på hustak på landet-låg på taket och försökte fiska ut fågelungar från fågelholken som satt under taket.

Han tvekade inte att hoppa upp på bordet och ta mat om det var kyckling eller fisk. Och han älskade långpromenader. Kom och "hämtade oss" när vi var på landet för att gå promenader. Och han gick som en hund, flera kilometer med oss. Han jagade räv, han klev in i hästhagar. Folk han inte gillade spände han blicken i och morrade åt, och om de inte höll sig borta kunde han bita dem... Han satte massor av hundar på plats och älskade att klättra i träd.

Några gånger blev man utvald och han låg i knäet. Men mest var han bara väldigt nära... Låg bredvid datorn, bredvid i soffan, på badrumsmattan i badrummet.

Och han pratade. Jamade i massor av olika nyanser och man kunde föra långa konversationer med honom. 

 

Han blev lite tröttare på slutet (sista veckorna). Fortfarande mer aktiv än de flesta katter men det saknades det där "go:et".

Nu har han somnat in, lugnt och stilla, han behövde inte lida-och Jerry finns för alltid i våra hjärtan!

21 februari (Jerry 12 feb 2004 - 21 feb 2013)
Etiketter: katter

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Annika » Min nya diet...:  ”Tack för svar! Körde LCHF i 6 månader och gick bara ner 4 kilo (för några år sed..”

  • Helena » Deppigt!:  ”Alltså,en del karlar..de kan man leva utan! Vilket du också kommer göra,väldigt ..”

  • Anita B » Corona, bunkring och egoism:  ”Jag bunkrar ingenting. Tvärtom har jag under en tid ätit upp från frysen som sna..”

  • Gunilla » Corona, bunkring och egoism:  ”Vi har fått avboka en resa till Cran Canaria pga akut sjukdom. Nu känns det änd..”

  • Kajsa » Grön smoothie:  ”Googla på Food pharmacy och kebnekaisesmoothie. Den brukar vi göra. Har även haf..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln