Kost & Cancer

Glukos (kolhydrater) göder cancerceller. Det vet man. Men vad en kostförändring kan göra vid cancer vet jag inte. Och jag vet inte vilken forskning som finns. Men jag vet att man borde försöka. Och jag vet att det inte görs.

 

Jag har aldrig hört att de människor som får en cancerdiagnos får råd att äta lågkolhydratkost. Förhoppningsvis får en del dessa råd! Men det är ju sååååååå kontroversiellt. Jag vet många som tycker att Dr Annika Dahlkvist är skruvad för att "hon är den där läkaren som säger att LCHF botar cancer". 

Vi vet inte om den kan bota. Men vi vet vad tumörer göds av. Man bör kunna lägga ihop ett plus ett här utan att det blir kontroversiellt...

 

Jag har läst om djurcancer lite nu när min katt drabbats. Och där vet man också. Och tillämpar kunskapen. För veterinärer kan mycket mer om näringslära och näringsfysiologi än läkare. För att det finns inte lika mycket mediciner för djur så man MÅSTE börja med att ta tag i kosten.

Följande läser jag:

"Canceravmagring (cancerkachexi) är när kroppens drabbas av ändrad ämnesomsättning och viktminskning trots att intaget av näring är tillräckligt. En tumör utnyttjar framförallt lättillgängliga kolhydrater för sitt energibehov. Däremot är den sämre på att utnyttja fett. Det är därför man som veterinär syftar till att ge maximal näring åt patienten samtidigt som man eftersträvar efter att inte göda tumören".


Detta går DÅLIGT ihop med maten som serveras på sjukhusen! Men vi hoppas på en förändring-snart...

 

PS Stort TACK för era vänliga kommentarer och mejl! Ett älskat husdjur är en familjemedlem som man vill ha där för alltid...:(

Sista dagen i livet får man äta från mattes tallrik...:(
Etiketter: diverse

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena » Övertygelse!:  ”Jag har inte vaccinerat mig eftersom jag misstänker att det är stor risk för mig..”

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln