Vilka ska må bra Semper?

Igår var jag och tränade på Friskis & Svettis, som jag numera bytt ut SATS-kortet till. Billigare och det är ju ändå i stort sett samma pass och samma hantlar som ska lyftas...

Provade ett Indoor-walking-pass i går för första gången, kändes jättebra!

 

När vi gick ut delade man ut Semper Välling. Må-bra-välling. Till vuxna. Vi skall alltså luras in i att gluten/socker/snabba kolhydrater förpackade i pulverform ska få oss att må bra? 

Tack för det Friskis & Svettis och Semper!

 

Det finns två problem här. Det ena är att vi inte bygger starka, friska och hälsosamma kroppar med gluten och socker. Det är ett sätt att bygga övervikt och ohälsa, som vi inte kan träna oss bort ifrån. Att tillsätta massa kolhydrater i samband med träning är något man kan pyssla med om man är elitidrottsman, och ska hålla på timme ut och timme in, eller maximera en kort och snabb prestation.

Motionärer på Friskis & Svettis som vill träna sig i form kommer aldrig komma i form med hjälp av någon Må-bra-välling. Det är socker som driver insulinet som driver på fetman. Om du inte tränar extremt mycket. Och några träningspass i veckan är inte extremt mycket! Och det finns mycket bättre kolhydrater för kroppen att i sådana fall äta/dricka. Personligen skulle jag nog hellre dricka en läsk istället för denna välling...

 

Det andra problemet är att produkten innehåller Palmolja. Odlingen av oljepalmer på t ex Borneo har jag sett med egna ögon och det är ingen syn man glömmer. Mil efter mil efter mil med oljepalmer som ska ge oss olja till färdigprodukter, margarin, tvål, kakor, choklad... Där regnskogen skövlas och orangutangerna utrotas. Regnskogen är bland det viktigaste vi har i vårt ekosystem och jag undviker all palmolja jag bara kan, och faktiskt blir det så automatiskt om man äter LCHF-kost. Även om tvål, krämer och tvättmedel kan vara en annan bov.

 

Så nej tack, ingen "må-bra-välling" till mig. För som sagt, vem mår bra?

Etiketter: produkter

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln