Istället för spaghettin...

Gräddkokt vitkål är en favorit hos mig och hos de flesta som smakat det också.

Jättegott till köttfärssåsen, till bacon, till fläsk, till pannbiffar.

 

Vitkål är nyttigt och billigt - en perfekt kombination.

 

God gräddkokt vitkål:

Strimla kålen så fint du kan. Gör mycket, det är en hel del vatten i som försvinner vid uppvärminingen. Ha i mycket smör i en stor kastrull och låt vitkål och smör vara tillsammans på låg värme ca 5 minuter. Salta och peppra med vitpeppar. Jag brukar också ha i 1-2 msk av Renée Voltaires lantbuljong.

 

Häll på 1-2 dl vispgrädde. På med lock och låt sjuda på mycket låg värme 15-20 minuter. Smaka av med ev mer salt och peppar.

Gott blir det!

 

Ha en fin Alla Hjärtans Dag nu!

Köttfärssås, gräddkokt vitkål och smörfrästa sockerärter
Etiketter: köttfärs tillbehör

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Charlotte » Bröllopsdagen som inte blev...:  ”Kanske skulle du kunna tänka på att detta är en dag i ditt liv, du har många and..”

  • Gunilla » Bröllopsdagen som inte blev...:  ”Kanske fira att du blev av med en skitstövel. ”

  • Helena » Trygghet!:  ”Gillar den också, min yngsta är konfirmerad där, Midnattsmässa under påsktid. Ha..”

  • Helena » 6 månader sedan otrohet:  ”Hej Veronica Har följt dig av och till under många år. Tack för all inspiration ..”

  • Johannes » Ett liv i kaos - bakom bilderna:  ”Vilket sjukt sätt.. Har du märkt dessa tendenser tidigare? Det är så otroligt em..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln