Vad är det bästa med LCHF-kost?

Eller rättare sagt; Vad är det bästa för just mig med att äta LCHF-kost?

 

Jag är viktstabil och normalviktig. Det är bra. Det är roligare att köpa kläder när man är smal än när man är överviktig. Men det är faktiskt inte det bästa ändå. Det bästa är att kroppen känns så lugn. 

Tidigare kändes det som om jag, mer eller mindre, alltid var hungrig. Eller i alla fall sugen. Jag kände mig aldrig helt och fullständigt nöjd. Fast det visste jag ju inte då.

Jag trodde att det var "så det skulle kännas".

Och gick det mer än 4 timmar mellan måltiderna för mig så blev det inte bra. Jag fick totala blodsockerfall och kunde sitta och skaka eller "bara" bli riktigt jäkla arg och grinig. "Oj, nu måste du ha mat..." som min fd man brukade säga med något lätt panikartat i blicken...:)

Jag ville själv inte hamna i de där svackorna så det var ett evigt planerande av mellanmål, luncher och fruktstunder, extra besvärligt vid t ex resor.

 

Nu är det en helt annan sak. Jag blir hungrig, visst blir jag det. Men inte otrevlig av hunger, och då kan det ändå gå 6-7 timmar mellan måltiderna ibland. Jag blir inte heller skakis. Det är en helt annan typ av hunger. 


När jag åt kost med mycket kolhydrater och tränade hände samma sak. Sjukt hungrig! Efter träning. Före träning. Jag förstod själv att jag "åt upp fler kalorier än jag sprang bort" men vad skulle jag göra?!

Numer brukar jag ibland bli något hungrigare dagen efter ett träningspass och äter då något mer mat så justerar det sig. 

Och jag kan gå förbi allt godis och allt fikabröd och all pasta i butikerna och 99, 9% av gångerna helt ärligt kunna säga "jag vill inte ha". DET är fantastiskt!

 

Vad är det bästa för dig?

Etiketter: diverse kost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln