Parmalindad kyckling i god sås

Här är ett sånt där bra recept igen. Jättegott och jätteenkelt och funkar lika bra till vardagmiddagen som till helgmiddagen med ett glas vin.

 

Jag gillar kyckinginnerfiléer för att de går fort att tina, men det funkar ju såklart med kycklingfiléer också. 

 

Parmalindad kyckling

Recept 3 personer


500 g kycklinginnerfilé
6 skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 mskkycklingfond
2 st pressade vitlöksklyftor

Oregano/salt/peppar

 

Stek kycklingen så den får stekyta och krydda med salt/peppar/oregano. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.

Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen över kycklingen. Stek i mitten av ugnen ca 10 min på 225 grader. (Om du tar stora kycklingfiléer, öka på tiden 5-7 minuter)

 

Servera med smörstekta blandade grönsaker, här sockerärter, tomater, zuccini och hyvlad morot.

Etiketter: kyckling

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln