Parmalindad kyckling i god sås

Här är ett sånt där bra recept igen. Jättegott och jätteenkelt och funkar lika bra till vardagmiddagen som till helgmiddagen med ett glas vin.

 

Jag gillar kyckinginnerfiléer för att de går fort att tina, men det funkar ju såklart med kycklingfiléer också. 

 

Parmalindad kyckling

Recept 3 personer


500 g kycklinginnerfilé
6 skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 mskkycklingfond
2 st pressade vitlöksklyftor

Oregano/salt/peppar

 

Stek kycklingen så den får stekyta och krydda med salt/peppar/oregano. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.

Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen över kycklingen. Stek i mitten av ugnen ca 10 min på 225 grader. (Om du tar stora kycklingfiléer, öka på tiden 5-7 minuter)

 

Servera med smörstekta blandade grönsaker, här sockerärter, tomater, zuccini och hyvlad morot.

Etiketter: kyckling

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln