Mozzarellafyllda biffar och gräddkokt brysselkål

Köttfärs-går att variera i det oändliga. Och till köttfärsbiffar-alla tillbehör funkar ju!

Denna gång gräddkokt brysselkål. Supergott och nyttigt!

 

Baconlindade köttfärsbiffar med mozarella

Recept 3 personer

 

450 g nötfärs

1 ägg

1/2 riven lök

1/2 dl grädde

ca 1 paket bacon

1 bit mozarellaost

salt/peppar/basilika (fryst hackad från Findus)

 

Vispa ägget med grädden. Tillsätt löken. Vänd ner färsen och krydda. Skär mozarellan i bitar och forma biffar runt osten. Linda en baconskiva runt varje biff och stek i lite smör.

 

Gräddkokt brysselkål

Recept 3 personer

 

ca 250 g fryst el färsk brysselkål

1 dl grädde

salt/vitpeppar

 

Lägg brysselkålen i lite saltat vatten och koka två minuter. Häll sedan på kallvatten. Halvera brysselkålen och koka i grädde ca 2-3 minuter. Smaka av med salt/peppar.

Etiketter: köttfärs tillbehör

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ann-Charlotte » Vart finns logiken?!?!:  ”Jag har gått och funderat på när de ska föra statistik över hur många som dött m..”

  • Lena i Umeå » Ett år till!:  ”Grattis! Önskar dig (och oss alla) ett underbart kommande år.”

  • ebet » Läs detta!!!:  ”Statistiska Centralbyrån är bra mot covidskräck :) Jag 'råkade' räkna dödlighet/..”

  • Daniel » Väger alla kvinnor 5 kg för mycket?:  ”I love to have one of these but how I don’t know”

  • Helena » Läs detta!!!:  ”Visst är skrattet borta, speciellt för de som kämpar för sitt liv i en respirato..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln