Mozzarellafyllda biffar och gräddkokt brysselkål

Köttfärs-går att variera i det oändliga. Och till köttfärsbiffar-alla tillbehör funkar ju!

Denna gång gräddkokt brysselkål. Supergott och nyttigt!

 

Baconlindade köttfärsbiffar med mozarella

Recept 3 personer

 

450 g nötfärs

1 ägg

1/2 riven lök

1/2 dl grädde

ca 1 paket bacon

1 bit mozarellaost

salt/peppar/basilika (fryst hackad från Findus)

 

Vispa ägget med grädden. Tillsätt löken. Vänd ner färsen och krydda. Skär mozarellan i bitar och forma biffar runt osten. Linda en baconskiva runt varje biff och stek i lite smör.

 

Gräddkokt brysselkål

Recept 3 personer

 

ca 250 g fryst el färsk brysselkål

1 dl grädde

salt/vitpeppar

 

Lägg brysselkålen i lite saltat vatten och koka två minuter. Häll sedan på kallvatten. Halvera brysselkålen och koka i grädde ca 2-3 minuter. Smaka av med salt/peppar.

Etiketter: köttfärs tillbehör

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Annika » Min nya diet...:  ”Tack för svar! Körde LCHF i 6 månader och gick bara ner 4 kilo (för några år sed..”

  • Helena » Deppigt!:  ”Alltså,en del karlar..de kan man leva utan! Vilket du också kommer göra,väldigt ..”

  • Anita B » Corona, bunkring och egoism:  ”Jag bunkrar ingenting. Tvärtom har jag under en tid ätit upp från frysen som sna..”

  • Gunilla » Corona, bunkring och egoism:  ”Vi har fått avboka en resa till Cran Canaria pga akut sjukdom. Nu känns det änd..”

  • Kajsa » Grön smoothie:  ”Googla på Food pharmacy och kebnekaisesmoothie. Den brukar vi göra. Har även haf..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln