Mozzarellafyllda biffar och gräddkokt brysselkål

Köttfärs-går att variera i det oändliga. Och till köttfärsbiffar-alla tillbehör funkar ju!

Denna gång gräddkokt brysselkål. Supergott och nyttigt!

 

Baconlindade köttfärsbiffar med mozarella

Recept 3 personer

 

450 g nötfärs

1 ägg

1/2 riven lök

1/2 dl grädde

ca 1 paket bacon

1 bit mozarellaost

salt/peppar/basilika (fryst hackad från Findus)

 

Vispa ägget med grädden. Tillsätt löken. Vänd ner färsen och krydda. Skär mozarellan i bitar och forma biffar runt osten. Linda en baconskiva runt varje biff och stek i lite smör.

 

Gräddkokt brysselkål

Recept 3 personer

 

ca 250 g fryst el färsk brysselkål

1 dl grädde

salt/vitpeppar

 

Lägg brysselkålen i lite saltat vatten och koka två minuter. Häll sedan på kallvatten. Halvera brysselkålen och koka i grädde ca 2-3 minuter. Smaka av med salt/peppar.

Etiketter: köttfärs tillbehör

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln