Mozzarellafyllda biffar och gräddkokt brysselkål

Köttfärs-går att variera i det oändliga. Och till köttfärsbiffar-alla tillbehör funkar ju!

Denna gång gräddkokt brysselkål. Supergott och nyttigt!

 

Baconlindade köttfärsbiffar med mozarella

Recept 3 personer

 

450 g nötfärs

1 ägg

1/2 riven lök

1/2 dl grädde

ca 1 paket bacon

1 bit mozarellaost

salt/peppar/basilika (fryst hackad från Findus)

 

Vispa ägget med grädden. Tillsätt löken. Vänd ner färsen och krydda. Skär mozarellan i bitar och forma biffar runt osten. Linda en baconskiva runt varje biff och stek i lite smör.

 

Gräddkokt brysselkål

Recept 3 personer

 

ca 250 g fryst el färsk brysselkål

1 dl grädde

salt/vitpeppar

 

Lägg brysselkålen i lite saltat vatten och koka två minuter. Häll sedan på kallvatten. Halvera brysselkålen och koka i grädde ca 2-3 minuter. Smaka av med salt/peppar.

Etiketter: köttfärs tillbehör

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Effie » RÖR på dig och bli smal ?:  ”Jag deltog i en viktstudie i höstas. Skulle bära en viktväst (den vägde några ki..”

  • Kristina » RÖR på dig och bli smal ?:  ”Där satte du huvudet på spiken. ”

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln