Mozzarellafyllda biffar och gräddkokt brysselkål




Köttfärs-går att variera i det oändliga. Och till köttfärsbiffar-alla tillbehör funkar ju!
Denna gång gräddkokt brysselkål. Supergott och nyttigt!
Baconlindade köttfärsbiffar med mozarella
Recept 3 personer
450 g nötfärs
1 ägg
1/2 riven lök
1/2 dl grädde
ca 1 paket bacon
1 bit mozarellaost
salt/peppar/basilika (fryst hackad från Findus)
Vispa ägget med grädden. Tillsätt löken. Vänd ner färsen och krydda. Skär mozarellan i bitar och forma biffar runt osten. Linda en baconskiva runt varje biff och stek i lite smör.
Gräddkokt brysselkål
Recept 3 personer
ca 250 g fryst el färsk brysselkål
1 dl grädde
salt/vitpeppar
Lägg brysselkålen i lite saltat vatten och koka två minuter. Häll sedan på kallvatten. Halvera brysselkålen och koka i grädde ca 2-3 minuter. Smaka av med salt/peppar.
Kommentera gärna:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Lena i Umeå » Paus..: ”Lycka till med pausandet! Såå viktigt att vara snäll mot sig själv. Hoppas det h..”
-
Lena i Umeå » Vaccin och ”vad var det jag sa?”: ”Håller helt med. Jag tror inte gemene man förstår skillnaden mellan att vaccinet..”
-
Ann-Charlotte » Ha roligt! : ”Ha roligt låter bra, jag hoppar på. Nyårslöfte brukar jag inte avge, men ha roli..”
-
Anne » Världens godaste fiskgryta!: ”Gillades tom av tonårssonen - mycket gott betyg!”
-
Joakim Knutsson » LCHF Frukostfrallor: ”Hej. Vet du var man kan får tag på "mjölmix" (Bakerix)”
Bloggarkiv
- ▼ 2021 (13)
- ► 2020 (127)
- ► 2019 (132)
- ► 2018 (73)
- ► 2017 (47)
- ► 2016 (30)
- ► 2015 (74)
-
►
2014 (149)
- ► december (11)
- ► november (7)
- ► oktober (11)
- ► september (5)
- ► augusti (6)
- ► juli (5)
- ► juni (15)
- ► maj (14)
- ► april (6)
- ► mars (26)
- ► februari (24)
- ► januari (19)
-
►
2013 (448)
- ► december (23)
- ► november (38)
- ► oktober (24)
- ► september (43)
- ► augusti (42)
- ► juli (35)
- ► juni (48)
- ► maj (43)
- ► april (45)
- ► mars (37)
- ► februari (33)
- ► januari (37)
-
►
2012 (393)
- ► december (30)
- ► november (29)
- ► oktober (33)
- ► september (32)
- ► augusti (28)
- ► juli (19)
- ► juni (37)
-
►
maj (38)
- Frukost på stan!
- Varför blir det aldrig lättare...???
- Visst kan vi...?
- Uppskattad vardags eller festrätt
- ► april (35)
- ► mars (38)
- ► februari (22)
- ► januari (52)
-
►
2011 (663)
- ► december (55)
- ► november (51)
- ► oktober (52)
- ► september (54)
- ► augusti (56)
- ► juli (46)
- ► juni (44)
- ► maj (57)
- ► april (62)
-
►
mars (68)
- Om jag bara får säja EN sak...
- Dagens delikatess
- TACK för era presentationer!
- Shoppat loss i ostbutiken...
- God morgon!
- ► februari (55)
- ► januari (63)
- ► 2010 (142)
Länkar
Etikettmoln
lchf torsk skinka påsk metoo tänder godis kiropraktor vitkål kokböcker fettskola hälsa graviditet, vikt lchf middag nyår livsmedelsverket grädde pizza veckans middag före & efterbilder soppa pasta pannkaka socker fett choklad veckokalender katter hälsoeffekter lchf vikt efterrätt graviditet lchf bröd graviditet ägg grönsaker fisk kostrådgivning snabbt träning diverse diverse kost frukost restaurang köttfärs tillbehör kyckling produkter barn nötkött funderingar resor artiklar ost fläskkött barnmat vin skaldjur korv grillat jul paj kostrådgivarna kolesterol glass bloggtips restaurang barnvagn thai instagram föreläsningar sexuella trakasserier 5:2 allergier lekland vakna matlåda hälsa -21 fest förskola hus alp chili
Du behöver inte säga "ni" till mig.
Baconet var inte ekologiskt. Det ekologiska baconet är inte gott på min lokala Coop. Nötköttet har gått på gräsbete, ja.
Det finns många miljöaspekter. Jag kör (så sällan som möjligt!) miljöbil, äter inte mer kött än "normalkonsumenten" och förespråkar absolut ekologiskt och naturligt i möjligaste mån. Men ibland blir det inte perfekt. Processad industrimat undviks oftast men inte 100%-igt.
Storskalig köttproduktion, liksom storskalig spannmålsproduktion/framtagande av soja-produkter är inget jag förespråkar eller är glad över. Men världen är inte perfekt och det går inte alltid att leva "felfritt"...
2 februari 2013 10:27:00