Mozzarellafyllda biffar och gräddkokt brysselkål

Köttfärs-går att variera i det oändliga. Och till köttfärsbiffar-alla tillbehör funkar ju!

Denna gång gräddkokt brysselkål. Supergott och nyttigt!

 

Baconlindade köttfärsbiffar med mozarella

Recept 3 personer

 

450 g nötfärs

1 ägg

1/2 riven lök

1/2 dl grädde

ca 1 paket bacon

1 bit mozarellaost

salt/peppar/basilika (fryst hackad från Findus)

 

Vispa ägget med grädden. Tillsätt löken. Vänd ner färsen och krydda. Skär mozarellan i bitar och forma biffar runt osten. Linda en baconskiva runt varje biff och stek i lite smör.

 

Gräddkokt brysselkål

Recept 3 personer

 

ca 250 g fryst el färsk brysselkål

1 dl grädde

salt/vitpeppar

 

Lägg brysselkålen i lite saltat vatten och koka två minuter. Häll sedan på kallvatten. Halvera brysselkålen och koka i grädde ca 2-3 minuter. Smaka av med salt/peppar.

Etiketter: köttfärs tillbehör

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena i Umeå » Paus..:  ”Lycka till med pausandet! Såå viktigt att vara snäll mot sig själv. Hoppas det h..”

  • Lena i Umeå » Vaccin och ”vad var det jag sa?”:  ”Håller helt med. Jag tror inte gemene man förstår skillnaden mellan att vaccinet..”

  • Ann-Charlotte » Ha roligt! :  ”Ha roligt låter bra, jag hoppar på. Nyårslöfte brukar jag inte avge, men ha roli..”

  • Anne » Världens godaste fiskgryta!:  ”Gillades tom av tonårssonen - mycket gott betyg!”

  • Joakim Knutsson » LCHF Frukostfrallor:  ”Hej. Vet du var man kan får tag på "mjölmix" (Bakerix)”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln