LCHF/Kostföreläsning

När jag pratar och tänker kost har jag det naturliga som grund. Tanken att det är "riktig mat" som vi ska äta. Mat som gör oss mätta. Mat som inte gör oss sjuka. Mat som smakar gott och som inte ställer till obalanser i kroppen. En balans mellan protein, naturligt fett, och kolhydrater från främst grönsaker/bär och nötter.

 

Kost är känsligt i vissa sammanhang, det väcker upp olika tankar och känslor hos människor. Jag lägger själv ingen prestige i det.

Jag tyckte själv att en kompis som började med GI för lääääääääänge sen och pratade om "ta bort potatis" verkade helt knäpp, för man "visste ju" att potatis var inte fett utan jättenyttigt...

Jag är glad att jag genom kunskap har kunnat ändra mitt tankesätt. Det har gett mig normalvikt och ökad hälsa. Jag hjälper gärna de som vill ha hjälp och är intresserade.

Men jag har för länge sedan slutat försöka "omvända" någon eller berätta hur de SKA äta, om personen i fråga är fullkomligt bestämd i sin uppfattning att jag har fel och bara vill framhålla sin egen åsikt. 

 

Det enda jag vill är att få folk att stanna till och kanske fundera lite över de kostval de gör och vad som påverkar det.

Eller som min pojkvän säger: "Tänk OM det är så att du har rätt..." :) :)

 

(jag drömde mardrömmar om att visa före/efter-bilder på storduk, men jag gjorde det ändå... För det var ju så det såg ut...)

Etiketter: kostrådgivning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln