God LCHF-pizza

Lördagkväll.

En perfekt dag för hemmagjord pizza och ett gott vin.

En "vanlig pizza" har jag inte ätit på ca 4 år och jag saknar det inte, för man mådde ju pyton när man ätit klart den... Mätt och däst och uppsvullen. Och jag trodde att det berodde på att det var "så fett" men det är vita brödet som ställer till det och stökar med blodsocker och mättnadskänslor för efter en LCHF-pizza känns inte alls på samma sätt! Man blir alltså inte trött och måste lägga sig i soffan när man ätit klart... ;)

Det blev två varianter på pizzan eftersom vi inte kunde enas om en...

Detta är köttfärsvarianten, vi gjorde även kebab-pizza, recept kommer...

 

Köttfärspizza med bearnaise

Recept 4 personer

 

3 ägg 

1 msk fiberhusk

1 msk mandelmjöl

1 tsk bakpulver

3 dl riven prästost eller annan lagrad ost.

En nypa salt

 


Vispa ihop ingredienserna till pizzabotten och låt stå ca 5 minuter. Bred sedan ut tunt på bakplåtspapper och grädda i ugnen på 200 grader ca 10 minuter.

 

400 g köttfärs

salt/peppar/grillkrydda

1 paket mozzarellaost

1 rödlök

1/2 dl Ajvar Relish

Bearnaisesås

 

Stek köttfärsen och krydda med salt, peppar och lite grillkrydda. Bred på Ajvar på pizzabotten. Skiva mozzarellan tunt och lägg över pizzan. Toppa med köttfärsen och löken. Sätt in i ugnen på 200 grader 10-15 minuter, servera med en klick bearnaisesås.

 

(Och toppa gärna med tomater också om du hittar några som ser goda ut, jag gjorde inte det...)

Etiketter: pizza vin

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena » Övertygelse!:  ”Jag har inte vaccinerat mig eftersom jag misstänker att det är stor risk för mig..”

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln