Ju mindre desto bättre...

För ungefär 6-7 år sedan diskuterade jag och en kollega vad vi åt för yoghurt på mornarna till frukost.

Vi åt båda naturell yoghurt med 0,5 % fetthalt men min kollega hade börjat testa den 2% feta yoghurten och hade gjort en upptäckt: Man blev lika mätt fast på en mindre mängd.

Jag provade själv och upptäckte samma sak. Och den var ju godare också.

Där föddes nog mitt första tänk och intresse kring GI/lågkolhydratkost/vad gör att man blir mätt?/vad skapar sug?. Sen har intresset bara ökat, jag har lärt mig mycket och har mycket kvar att lära-det känns kul!

 

Och yoghurten, där har jag trappat upp fettet och trappat ner portionerna i samma takt. Först åt jag den 10 % feta turkiska yoghurten. Men nu äter jag helst bara den Ryska yoghurten med 17 % fett. Den är otroligt god och mättande. Ett par matskedar av den tillsammans med bär och frön ger en hälsosam och mättande start på dagen, eller som mellanmål. 

Testa!

Etiketter: frukost diverse kost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

  • Cavewoman » Middag :  ”Ja nu ser jag att proteinet saknas, spännande håll oss gärna uppdaterade om de..”

  • Cavewoman » Middag :  ”ALP ser precis ut som Paleo, eller vad är det för skillnad? Åt Paleo ett tag, fö..”

  • Eva » Frukost ALP way:  ”Oj, det ser mycket ut, orkar du äta upp allt? Hur ser lunch och middag ut? Likna..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln