Ju mindre desto bättre...

För ungefär 6-7 år sedan diskuterade jag och en kollega vad vi åt för yoghurt på mornarna till frukost.

Vi åt båda naturell yoghurt med 0,5 % fetthalt men min kollega hade börjat testa den 2% feta yoghurten och hade gjort en upptäckt: Man blev lika mätt fast på en mindre mängd.

Jag provade själv och upptäckte samma sak. Och den var ju godare också.

Där föddes nog mitt första tänk och intresse kring GI/lågkolhydratkost/vad gör att man blir mätt?/vad skapar sug?. Sen har intresset bara ökat, jag har lärt mig mycket och har mycket kvar att lära-det känns kul!

 

Och yoghurten, där har jag trappat upp fettet och trappat ner portionerna i samma takt. Först åt jag den 10 % feta turkiska yoghurten. Men nu äter jag helst bara den Ryska yoghurten med 17 % fett. Den är otroligt god och mättande. Ett par matskedar av den tillsammans med bär och frön ger en hälsosam och mättande start på dagen, eller som mellanmål. 

Testa!

Etiketter: frukost diverse kost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln