Gott med Thai LCHF

Thaimat är gott. Har jag alltid tyckt. Och när jag varit i Thailand (innan jag åt LCHF) så har jag alltid tyckt att det känts som man ätit så bra mat! Såklart är det en del kolhydrater. Men det mesta i form av ris=glutenfritt. Och sen mycket grönsaker. Och kokosmjölk. Och frukt. Och eftersom pasta och pizza och liknande Västerlänsk mat är ganska "dyr" i förhållande till Thai-maten så har jag hållit mig mest till den=bättre för hälsan.

 

Denna gång en enkel kycklingrätt med Shirataki-nudlarna.

 

Kyckling i röd curry med nudlar

Recept 2-3 personer

 

1/2 paket kycklinginnerfilé

1 paket kokosgrädde

1/2 dl vispgrädde

1 msk fisksås

1 msk röd currypasta

1 paket shirataki-nudlar

2 dl sockerärter

 

Dela kycklingen och bryn kycklingen snabbt på hög värme i lite olja. Tillsätt currypastan och kokosgrädden och låt koka på låg värme ca 10 minuter. Tillsätt fisksås och ev grädde om det är för starkt.

Skölj nudlarna i kallt vatten i ett durkslag ca 1 minut, häll ner dem och sockerärterna i curryn och låt sjuda 2-3 minuter. Servera!

Etiketter: kyckling thai

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln