Gott med Thai LCHF

Thaimat är gott. Har jag alltid tyckt. Och när jag varit i Thailand (innan jag åt LCHF) så har jag alltid tyckt att det känts som man ätit så bra mat! Såklart är det en del kolhydrater. Men det mesta i form av ris=glutenfritt. Och sen mycket grönsaker. Och kokosmjölk. Och frukt. Och eftersom pasta och pizza och liknande Västerlänsk mat är ganska "dyr" i förhållande till Thai-maten så har jag hållit mig mest till den=bättre för hälsan.

 

Denna gång en enkel kycklingrätt med Shirataki-nudlarna.

 

Kyckling i röd curry med nudlar

Recept 2-3 personer

 

1/2 paket kycklinginnerfilé

1 paket kokosgrädde

1/2 dl vispgrädde

1 msk fisksås

1 msk röd currypasta

1 paket shirataki-nudlar

2 dl sockerärter

 

Dela kycklingen och bryn kycklingen snabbt på hög värme i lite olja. Tillsätt currypastan och kokosgrädden och låt koka på låg värme ca 10 minuter. Tillsätt fisksås och ev grädde om det är för starkt.

Skölj nudlarna i kallt vatten i ett durkslag ca 1 minut, häll ner dem och sockerärterna i curryn och låt sjuda 2-3 minuter. Servera!

Etiketter: kyckling thai

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln