Fett från många olika ställen...

Att äta LCHF-kost är inte att äta en speciell "kött-diet". Det är att byta kolhydraterna (riset, pastan, brödet, potatisen) mot fett. Så varierat som möjligt så det blir gott och trevligt. Och fettet behöver inte komma från bara smör och bearnaisesås utan från olika typer av fettkällor.

 

Här är en riktigt mättande middag med rester av mina oliv-köttfärsbiffar.

 

Det blev en köttfärsbiff kvar till middagen. Fettet kommer i denna måltid från avokadon, mozzarellaosten, olivoljan jag ringlat över, och från fetaost/creme fraiche i röran som jag hade till. Jag får i mig av alla sorters bra fetter i denna måltid, och som sagt-mättande är det också...

 

Som sagt, att göra lite extra köttfärsbiffar när man ändå håller på är suveränt bra! Bara att frysa in styckevis, tinar sedan snabbt och kan bli helt nya middagar med olika goda tillbehör.

Etiketter: köttfärs tillbehör

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln