Fett från många olika ställen...

Att äta LCHF-kost är inte att äta en speciell "kött-diet". Det är att byta kolhydraterna (riset, pastan, brödet, potatisen) mot fett. Så varierat som möjligt så det blir gott och trevligt. Och fettet behöver inte komma från bara smör och bearnaisesås utan från olika typer av fettkällor.

 

Här är en riktigt mättande middag med rester av mina oliv-köttfärsbiffar.

 

Det blev en köttfärsbiff kvar till middagen. Fettet kommer i denna måltid från avokadon, mozzarellaosten, olivoljan jag ringlat över, och från fetaost/creme fraiche i röran som jag hade till. Jag får i mig av alla sorters bra fetter i denna måltid, och som sagt-mättande är det också...

 

Som sagt, att göra lite extra köttfärsbiffar när man ändå håller på är suveränt bra! Bara att frysa in styckevis, tinar sedan snabbt och kan bli helt nya middagar med olika goda tillbehör.

Etiketter: köttfärs tillbehör

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena i Umeå » Paus..:  ”Lycka till med pausandet! Såå viktigt att vara snäll mot sig själv. Hoppas det h..”

  • Lena i Umeå » Vaccin och ”vad var det jag sa?”:  ”Håller helt med. Jag tror inte gemene man förstår skillnaden mellan att vaccinet..”

  • Ann-Charlotte » Ha roligt! :  ”Ha roligt låter bra, jag hoppar på. Nyårslöfte brukar jag inte avge, men ha roli..”

  • Anne » Världens godaste fiskgryta!:  ”Gillades tom av tonårssonen - mycket gott betyg!”

  • Joakim Knutsson » LCHF Frukostfrallor:  ”Hej. Vet du var man kan får tag på "mjölmix" (Bakerix)”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln