Grädde eller grädde...

Det finns många olika sorters vispgrädde, men jag är alltid noga med att köpa den som är 40 % fet. Den är dyrare än den som är 36 %. 

Varför?

Jo, för att man i den billigare grädden med lägre fetthalt har blandat i en tillsats, E407. För att förlänga hållbarheten på grädden och "förbättra vispeffekten" när man tagit bort fettet.

Vi vet inte mycket om E407. Det kanske inte är jättefarligt. MEN jag får i mig vispgrädde i någon form varje dag och då vill jag ha en ren produkt.

Jag försöker tänka så- Det jag äter ofta-ekologiskt, så lite tillsatser som möjligt-det jag äter mer sällan, "skitsamma", så länge det inte innehåller massor av socker, eftersom jag är sockerkänslig.

 

Hur tänker ni?

 

Etiketter: produkter

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln