Grädde eller grädde...

Det finns många olika sorters vispgrädde, men jag är alltid noga med att köpa den som är 40 % fet. Den är dyrare än den som är 36 %. 

Varför?

Jo, för att man i den billigare grädden med lägre fetthalt har blandat i en tillsats, E407. För att förlänga hållbarheten på grädden och "förbättra vispeffekten" när man tagit bort fettet.

Vi vet inte mycket om E407. Det kanske inte är jättefarligt. MEN jag får i mig vispgrädde i någon form varje dag och då vill jag ha en ren produkt.

Jag försöker tänka så- Det jag äter ofta-ekologiskt, så lite tillsatser som möjligt-det jag äter mer sällan, "skitsamma", så länge det inte innehåller massor av socker, eftersom jag är sockerkänslig.

 

Hur tänker ni?

 

Etiketter: produkter

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln