Grädde eller grädde...

Det finns många olika sorters vispgrädde, men jag är alltid noga med att köpa den som är 40 % fet. Den är dyrare än den som är 36 %. 

Varför?

Jo, för att man i den billigare grädden med lägre fetthalt har blandat i en tillsats, E407. För att förlänga hållbarheten på grädden och "förbättra vispeffekten" när man tagit bort fettet.

Vi vet inte mycket om E407. Det kanske inte är jättefarligt. MEN jag får i mig vispgrädde i någon form varje dag och då vill jag ha en ren produkt.

Jag försöker tänka så- Det jag äter ofta-ekologiskt, så lite tillsatser som möjligt-det jag äter mer sällan, "skitsamma", så länge det inte innehåller massor av socker, eftersom jag är sockerkänslig.

 

Hur tänker ni?

 

Etiketter: produkter

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Annika » Min nya diet...:  ”Tack för svar! Körde LCHF i 6 månader och gick bara ner 4 kilo (för några år sed..”

  • Helena » Deppigt!:  ”Alltså,en del karlar..de kan man leva utan! Vilket du också kommer göra,väldigt ..”

  • Anita B » Corona, bunkring och egoism:  ”Jag bunkrar ingenting. Tvärtom har jag under en tid ätit upp från frysen som sna..”

  • Gunilla » Corona, bunkring och egoism:  ”Vi har fått avboka en resa till Cran Canaria pga akut sjukdom. Nu känns det änd..”

  • Kajsa » Grön smoothie:  ”Googla på Food pharmacy och kebnekaisesmoothie. Den brukar vi göra. Har även haf..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln