Nyårsafton -2012 är förbi!

Nu är nya året här! -2013- Nytt och fräscht!

Året avslutades lugnt och trevligt och med god mat såklart!

Det blir inte alltid som man tänkt sig, och för min del innebar det att gårdagens meny planerades OCH inhandlades igår eftermiddag. Men man behöver inte krångla till det för att få det gott:

 

Förrätt:

Parmalindad sparris med citroncremefraiche-dressing och rostade pinjenötter

Varmrätten, inte helt oväntat, oxfilé!

 

Oxfilé gör sig bäst helstekt tycker jag. Med en termometer, och vi tog ut och skar upp den vid 58 graders innetemperatur. Mina sista kantareller från frysen gick åt, det var NU det var dags...

 

Varmrätt:

Helstekt oxfilé med kantarellsås och palsternacks-mos.

Och så efterrätten. En FANTASTISK god och enkel (helst när det inte var jag som gjorde den ;)) chokladtryffel med havssalt som pricken över i:et.

Vi använde 2 stycken 70 %-iga chokladkakor och en ljusare choklad av bra kvalitet, det var ju ändå Nyårsafton och det är ju roligt om alla tycker att det är gott, och det tyckte alla!

 

Här är receptet, kommer göras fler gånger:

 

Chokladtryffel med apelsin och havssalt

 

1 dl Arla vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad
1 dl Arla Köket Kesella® kvarg
rivet skal av 1/2 apelsin
1 tsk flingsalt

 

Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kvarg och apelsinskal. Häll chokladen i en aluminiumform ca 15x20 cm, använd gärna bakplåtspapepr. Strö flingsalt över chokladen och låt den stelna i kylen minst 4 tim. Ta ur tryffeln ur formen och skär den i bitar med en vass kniv.

Ha en bra start på -2013!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

  • Eva » I Malaysia !:  ”Grattis till uppgraderingen! Tror det har hänt mig en gång och vi förstod rätt s..”

  • Eva » Packar, äter och fixar:  ”Ha det underbart!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln