Full fart FRAMÅT!

Nytt år, ny start?


Nu är det dags, det är nytt år och är det nu du ska göra en nystart med kosten?

Oavsett NÄR det är så bestäm dig. Och håll fast. Håll fast! Tänk många, många gånger att "nu gör jag det här och jag gör det ordentligt".


Om du ska börja med en LCHF-kosthållning för första gången gäller framför allt- minimera kolhydraterna och öka fettet. Ät riktig mat. Småät inte. Ta EN portion, lägg upp grönsaker på tallriken så det inte ser ut som du ska äta lite mat och det känns trist. En näve protein (kött, fisk, kyckling), någon dl fet sås och fyll resten med grönsaker som blomkål, broccoli, paprika, brysselkål eller annat med få kolhydrater. En god sallad med olivolja och flingsalt kanske? Fett i form av smör, vispgrädde, creme fraiche, kokosolja...


För en del fungerar det att "äta tills man blir mätt" och man går ändå ner i vikt, men för en del behövs LCHF i kombination med kalorirestrektion och det kan också vara ett enkelt sätt i början för att få kläm på det. Men den viktigaste aspekten för en kostförändring är den mentala. Man låter bli och väljer bort saker, oavsett hur folk trugar, man håller sig till sin uppsatta plan. Och man gör det för SIN EGEN SKULL. Inte för att svärmor eller företagshälsovården vill det. Det kommer inte att fungera i längden.
Köp kokböcker och inspireras, läs bloggar och hemsidor med folk som lyckats.

Kan jag så kan du!

Jag har själv ätit lite sisådär senaste veckorna och tränat noll. Men nu är inte tid för ältande av dåliga saker. Nu är tid för fokus - Framåt! Välkommen -2013!

 

Etiketter: frukost diverse kost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln