God LCHF-limpa till skinkmackan

En skinkmacka måste jag bara ha!

Och helst mer än en, så därför gjorde jag en limpa. 

Linfröbröd 
1 limpa

2 dl hela linfrön
2 dl mandlar (mandelmjöl)
2 matskedar Fiber Husk
2 teskedar bakpulver
1 matsked brödkryddor
1-2 teskedar salt
2 dl hackade valnötter (kan uteslutas eller ersättas med t ex pumpafrön/solroskärnor)

 

1 burk Kesella 10%
6 ägg

 

Gör mjöl av mandeln genom att köra i mixer (eller använd färdigköpt mandelmjöl). Blanda ihop de torra ingredienserna.

Blanda sedan ihop kesellan och äggen och vänd ner och rör ihop med de torra ingredienserna. Häll smeten i en brödform klädd i bakplåtspapper och låt stå långt ner i ugnen på 175 grader ca 1 timme och 15 minuter.

Årets första skinkmackor är ett faktum! MUMS! Det kommer bli fler...:)

Etiketter: bröd

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln