Mellan Jul & Nyår....

Det finns ett talesätt som säger "Det inte vad du äter mellan Jul & Nyår som spelar roll, utan det som du äter mellan Nyår & Jul"

Det är helt sant, skitsamma vad du äter en vecka per år om du äter bra resten av tiden.

Problemet är bara att Jul-Nyår inte är en vecka, utan det tenderar, i bästa fall, att vara ungefär en månad... 

För vi börjar ju fira med pepparkakor och lussebullar redan första advent. Och sen fortsätter det i samma anda men läggs på saker hela tiden. Julgodis, glögg, mer bakverk, "mys-fika" i alla former, chokladaskar på kontoret... 

En pepparkaka här, några Aladdin där, och sen lite julbord där vi äter "mycket av allt" ovanpå det. Och vi fortsätter gärna i mellandagarna. Och Nyår. Det är ju SEN vi ska ta tag i våra liv, någonstans runt den 10:onde januari...

I BÄSTA fall har man gått upp två-tre kilo och kan vända detta i januari. I värsta fall så är januari så himla trist att man måste tröstäta godis och fikabröd hela januari också...

 

Mångas goda diet-intentioner har gått i stöpet under december så ha lite strategier för att klara det:

  • Gör inga undantag "vid sittande bord", dvs fatta dina kost-beslut INNAN kakfatet kommer fram. Håll fast vid beslutet!
  • Det ÄR lättare att säga nej till "allt förbjudet" än att göra ett undantag här och där. Det blir lätt för många undantag...
  • Vad är det absolut bästa och godaste med julhelgernas mat/godsaker? Undantag ska bara göras för det bästa dvs inte för trista torra industribakade lussebullar bara för att "alla andra" äter...
  • Försök hitta LCHF-vänliga alternativ om "trycket" blir för stort. Mjukt och hårt bröd, pepparkakor, osv 
  • Om du trillar dit på något oplanerat- ta tillbaka kontrollen direkt! Låt det inte gå dagar som blir veckor...
Etiketter: diverse kost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln