Gott med ischoklad!

Igår tröttnade jag totalt på säng/soffliggande så det slutade med att jag tog en Ipren och medans effekten av den varade så gjorde jag ischoklad. 

Inte att rekommendera, men jag är uttråkad nu- riktigt uttråkad...

 

Missar årets julfest på nya jobbet idag också, men en kopp té och lite ischoklad i hemmets lugna vrå är ju inte fel det heller... :)

 

Den här ischokladen har jag gjort förut, gillar den skarpt och det är superenkelt att göra. Och de alla icke LCHF:are jag gett den till har också gillat den, så det är ju ett gott betyg på ett LCHF-vänligt jul-alternativ.

 

Enjoy!

Ischoklad i två varianter

 

200 g mörk choklad (jag använde 1 Lindt 70% och en Marabou 86 %)
200 g kokosfett med smak (godast så tycker jag)

 

Smaksättning 1

Rivet skal från en apelsin

Smaksättning 2
1/2  dl hackade cashewnötter
1/2 dl hackade valnötter

 

Smält kokosfettet genom att hälla det i en kastrull och på lägsta värme låta det bli olja.
Smält därefter chokladen i vattenbad. När chokladen smält, dela upp den i två lika stora delar. Blanda apelsinskalet i ena delen, häll upp på bakplåtspapper i en liten form (jag tog en matlåda).

Nötterna läggs underst och chokladsmeten hälls på. 

Låt stelna i kylskåp. Skär upp i lämpliga bitar och förvara i kyl eller frys.

ELLER, gör riktigt snygg choklad i en sån här silikonform. Funkade jättebra (men var tog den vägen i flytten?!?!?)

Etiketter: tillbehör

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln