Man kanske skulle vaccinerat sig trots allt...?

Att sitta här med ledvärk och hög feber nu kanske gör att man lätt önskar att man tagit något vaccin för att slippa riskera att det hände. Men NEJ! 

 

När jag var i 22-års åldern jobbade jag på en företagshälsovård på Arlanda. Där erbjöds alla kunder, piloter och flygvärdinnor och övrig personal, gratis vaccin. Och vi också.

Jag fick där och då reda på att piloterna som fått influensavaccin inte fick flyga på tre dagar efter att de tagit sprutan för "man vet inte exakt hur man reagerar på den..". Något som jag tyckte kändes märkligt och ganska avskräckande. Och vår sköterska sa alltid "skit i vaccinet, bättre att du blir sjuk". Och hon kändes som en pålitlig äldre kvinna, så jag tog aldrig någon spruta. 

 

Men sen, -2008, plötsligt, när arbetsgivaren sålde in det extra bra, gick jag och tog min första influensaspruta. Och blev sjuk av sprutan! "Aldrig mer", tänkte jag.

Vilket ju inte var så lätt -2009 när hela Sverige i princip skulle "tvångs-vaccineras" mot Svininfluensa. Jag vägrade. Och det var inte lätt. Det tjatades och frågades, och när jag var ute och shoppade i Gallerian här i Stockholm så blev man typ påhoppad av sköterskor med vaccinationssprutor i högsta hugg som ville vaccinera mitt i jul-shoppingen. Men jag gjorde det inte...

5,3 miljoner svenskar vaccinerade sig. För vi är ju lydiga. Och staten sa ju åt oss. Inget land i världen fick så många att vaccinera sig som här...

Staten sa även åt Fransmännen. Fransmännen är inte lydiga. Drygt 4 miljoner fransmän fick sin vaccination. De är 65 miljoner invånare...

Läs gärna mer HÄR.

 

Ja, sen kom biverkningarna... Ett oprövat vaccin som man så att säga "testade skarpt" på hela befolkningen... Massor av olika biverkningar. Narkolepsi. Olika typer av biverkningar som tillverkarna försöker svära sig fria ifrån.

 

Såklart ska utsatta riskgrupper kanske vaccinera sig. Men det som hände var helt sjukt och ett skräckscenario på när människor inte ifrågasätter och tänker själva...

Så nej, host, host, jag är hellre sjuk och tackar Syster Harriet, vars ord jag väljer att följa...:)

Etiketter: diverse

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln