Hemmagjord bearnaise

Då och då gör jag min egen bearnaisesås. Och oftast känner jag att det inte "blir helt 100". Inte så att det är jättesvårt, men jag har inte hittat något favoritrecept att använda, så...

Tycker lätt att det smakar för mycket vitvinsvinäger, för mycket dragon, för mycket smörsmak...

 

Har ni något super-bra recept på bearnaise, snälla, GE MIG! :)

 

Igår skulle det bli en chili-bearnaise. Smaken blev jättegod men då blev istället konsistensen för lös. Suck! 

Vi konstaterade efteråt att det berodde på att såsen inte värmts tillräckligt och därför inte tjocknade, men då hade vi redan ätit klart...

Jakten på den perfekta bearnaisesåsen fortsätter...

Entrecote, tomat & avocadosalad och för lös bearnaisesås...:)
Etiketter: nötkött

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • ingrid » Nu är jag väldigt arg...:  ”Skuld och skam hindrar alltför många att våga träda fram när de utsätts för grov..”

  • Jenny » Dessa jävla kanelbullar!:  ”Så bra skrivet!!! Jag brukar köra med den jämförelsen om alkoholen... när någon ..”

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln