God korv och gott till

Fortfarande lite Spanien-inspirerad så köpte jag goda köttiga chorizo. Mums! Jag är ganska kinkig med korv och vill ha mycket smak och kött, annars får det vara. I mitt "förra liv" åt jag alltid mindre god korv med ketchup, och det fungerade ju, men utan ketchup krävs GOD korv!

 

Gräddkokt vitkål är ett tillbehör som alla som jag bjudit det på gillat mycket, passade väldigt bra till den lite starka korven.

 

Gräddstuvad vitkål

Recept 4 personer

 

1/2 stort vitkålshuvud
3 dl vispgrädde
Salt/vitpeppar
1 msk lantbuljong Renée Voltaire
3 msk smör

 

Skär vitkålen tunt och smörstek i ca 5 minuter på medelhög värme. Tillsätt grädden och krydda. Låt puttra på låg värme ca 15-20 minuter så att grädden kokar ihop med vitkålen. Smaka av med salt och peppar.

Etiketter: korv tillbehör

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln